Milyen babakocsit és kiságyat vegyek és milyet ne?
Én egyikből sem vennék újat, kérdezz körbe nincs e valakinek kölcsön. HA venni szeretnétek, akkor az anyagiaktól függ, teljesen jó a legolcsóbb kis ágy is, de ha van egy kis pénzetek akkor valamivel masszívabb kiságyat vegyetek, de nem kell a legdrágább. Vannak az átalakítható kiságyak (kiságy és gyerekágy) nekünk olyan van, én nem tudom ki hogy járt vele nekünk nem vált be, mire a gyerek ágy kellett volna jött a kis tesó és kiságyként használtuk továbbra is, mire a kistesó nagy lett és gyerek ágy lett volna a kiságyból már ki is nőtte. Szerintem olcsóbb (jobb) megoldás ha veszetek egy olcsóbb kiságyat és 1.5-2 évesen lecserélitek egy normális nagy ágyra. Babakocsit hát abból sem vennék újat, max majd az esernyő kocsiból. Nekünk egy 4 gyereket kiszolgált CAM X3 E. van és nagyon szerettem. DE ez egy nagy kocsi, nem lehet vele utazni, nehéz, de masszív, viszont jó nagy a mózes és a hordozó is elfértek benne a gyerekek. A kocsi választás attól függ mik az igényeid.
- milyen ut viszonyokon akarod használni
- hány gyereket szolgáljon ki
- BKV akarod e használni
- masszív legyen vagy inkább könnyű "szerkezetes"
- jól irányítható (3 kerekes, de kevésbé stabil) nehezebben irányítható (4 kerék, de masszívabb)
- mennyi pénz van rá
- hány éves koráig szeretnéd használni
- könnyen össze csukható legyen? (autóba beférjen)
Én amire nagyon kíváncsi lennék, és jónak látok az Espiro Vector Air kocsi, de sokan panaszkodnak a sport rész kicsiségére.
Nézd meg boltba és vedd meg használtan :)
A babakocsi vásárlásnál vedd figyelembe a liftet! Mérd le az ajtaját, meg milyen hosszú fér be, így nézd a méretet.
A kerekének legyen valami csillapítása, szóval ne zötykölődjön annyira, mert hiába jók az utak, de hidd el könnyebb áttolni egy repedésen, ha kicsit nagyobb a kereke.
Ha van autótok akkor annak a csomagtartója is lényeges mi fér oda be. Fontos, hogy ragaszkodsz-e a mózeskosárhoz. Én ragaszkodtam hozzá, használtuk is, jó mert feléd néz a baba, de egy idő után már unja és hiába nem tud ülni nem akar benne megmaradni, nálunk ez volt 4 hónaposan, na akkor beletettük a sportrészbe, ami majdnem vízszintesig dönthető volt, így már ismét elvolt. Szóval alig használtuk a mózest, és mivel nem hason aludt a kocsiba így jó volt a majdnem vízszintes is.
Fontos még hogy autósülés kell-e, ezt rá tudod tenni a vázra, így feléd néz a baba, szerintem ezzel a mózest ki lehet kerülni, úgysem sétáltok órákig, mert abba nem lehet pl 3 órát. Bár mi csak az autóba használtuk, most már megint másképp csinálnám :) az ember a saját tapasztalatából tanul :) illetve gyerekfüggő.
Kiságyból mi megvettük a 70*140-est de fölösleges, mert jó a 60*120 amíg ici pici a baba, aztán két évesen vagy még hamarabb meg kaphat 90*200-ast, leesésgátlóval. Ez azért jó, mert lehet inkább melletted alszik el és így oda tudsz bújni mellé. De szerintem ha 70*140-est vesztek akkor sem fogjátok tudni használni pl 5 éves korig..... minket ezzel hitegettek a boltba meg is vettük....
Sőt ami még nagyon jó, az az utazóágy. Ezt lehet sokan lehurrogják, de mivel a fiam úgy aludt már 1 hónaposan hogy körbemászta az ágyat így sokszor a szélének ütközött és hiába volt ágyrácsvédő, azok nagyon vékonyak..... az utazóágynak meg puha az oldala. Sokan érvként felhozzák, hogy akkor nem tud felállni, mert nincs mibe kapaszkodni, na erre jó a járóka, mert az már rácsos lenne és ott úgysem alszik, mégsem álmába üti be a buksit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!