Melyik csatos hordozó vált be Nektek és melyik nagyon nem?
Nekem egy sima Nandu kendőm van (szövött) és egy ErgoBaby csatos hordozóm.
Én elég sokáig elől hordoztam, SSC-be már csak azután tettem, hogy ülni tudott, addig kendőztünk.
Nekem így tökéletes volt, így szeretném használni a kicsinél is majd :)
5 kendőm van, ebből is látszik, hogy mániákus vagyok. :)
3 csatosunk volt. Ma már csak a manducát használjuk, ezt szerettem a legjobban.
Volt magyarindánk, ergónk és próbáltam a liliputit. Utóbbi nem vált be, kényelmetlen, nehéz felvenni. Másik kettő jó volt, de akkor is a mandu a legkedvesebb.
Csak akkor tennék és tettem is csatosba a gyerekeimet, ha már stabilan tudnak ülni. Az új manducában már újfajta bébiszűkítő van, de szerintem ez is csak reklámfogás. Addig kendőztünk. Amúgy is jobban állt, jobban körbefogta a gyereket az elején egy rugalmas kendő pl.
Liliputi csatos van, amióta tudjuk használni (a gyerek stabilan ül) a babakocsi felejtve.
Ilyen:
Van hozzá újszülött betét 3,5 kg-tól, de - mivel a gyerek közel függőlegesen van benne, így 3-4 hónaposnál kisebb gyerek számára alkalmatlan: ferdén összekuporodik benne, ha nem tudja még tartani a gerincét, főleg a nyakát.
A deréktámasz rendkívül kényelmessé teszi hosszú távon is.
Egy hátrányát tapasztaltuk: nagy melegben nagyon meleg, mivel baba-szülő testkontakt van majdnem teljesen, ilyenkor a kocsi a jobb.
Ősztől tavaszig viszont épp az ellenkezője: mindig tudom, hogy a gyerek megfelelően melegen van.
Második vagyok, az összes bevált, csak mind másra jó. Nem akartam megválni tőlük, mert még tervezünk gyereket.
JPMBB kendő rugalmas, kisbabákhoz, bár vékony lánykámat másfél évig húrcolásztam benne.
Gipsymama gézkendő- ez nyárra volt nagyon jó
Hoppediz karikás kendő
Storchenwiege kendő
és egy pihe-puha Didymos :)
Másokat is próbált
Az elejére mindenképp kendőt használj.
Nekem Cuca kendőm volt, imádtam, nagyon jó az anyaga, 6 hónapig használtam.
Utána egy varrónővel varrattam mei tait, majd vettem használtam egy csatos Lilliputit.
Ezt azért szeretem, mert nagyon könnyű le-felvenni, szinte 10 másodperc az egész, hosszú távon is kényelmes, viszont nem tudom milyen típus, de nincs hozzá alvócsuklya.
2 hete szert tettem egy használt Manduca-ra, azóta ez az Isten :)))
Egyetlen hátránya a rettentő szűk alvócsuklya, ezt zsinórral kellett kitoldanom, hogy ne szoruljon annyira oda a lányom feje. Ennek ellenére is csak ajánlani tudom. Igaz, nem olcsó, de valóban megéri az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!