Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Érdemes-e dönthető gyerekülést...

Érdemes-e dönthető gyerekülést venni?

Figyelt kérdés

Lassan kinövi a kisfiam az autós hordozót, ráadásul a Tescoban nagyon jó kis akciók vannak: [link]

Viszont ez az ülés nem dönzhető, de van nem márkás dönthető. A kérdés, hogy mennyit számít az ülés dönthetősége?

2014. jan. 30. 10:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nekünk ilyen van:

[link]

2014. jan. 30. 12:20
 12/21 anonim ***** válasza:
Brendonban is vettük, belepróbálhattuk a gyereket is :) Fontos volt, hogy neki is tetsszen :D
2014. jan. 30. 12:21
 13/21 SMILE'S ***** válasza:
35%

Ennyi idősen ne akarjátok beleültetni nagyobb ülésbe.

Súlyban már csak fél kg választja el, bár a stabil ülés is feltétel.

Ugyanakkor korban kicsi hozzá.

1év alatt nem szabad a jelenlegi szabályozás szerint sem.

Ha a július 19-én megszületett eu rendeletet vesszük figyelembe (ami ránk is vonatkozik), akkor pedig 15 hónapo korig kell háttal ülni.

De még ez is kevés!

Nem véletlen, hogy a skandináv országokban 4-6(!) éves korig háttal ülnek a gyerekek. Na és a baleseti statisztikát is meg lehet nézi.

2014. jan. 30. 12:27
 14/21 anonim ***** válasza:

Háttal 4-6 éves korig???

Hova fér a lába?

Bocs az offért.

Mi mikor kinőtte a hordozót (hasonló korú volt) kaptunk kölcsön egy 9-18kg-os ülést, aztán amint lehetett lecseréltük egy RÖMER kidre. Ne kilók alapján döntsetek, mert az megtévesztő lehet, mert pl a lánykám 104cm és 14 kg volt, simán használta a kid ülést.És nagyon nem bántuk meg az érte kiadott pénzt.

2014. jan. 30. 12:34
 15/21 SMILE'S ***** válasza:

Óriási tévedésben vagy!!!!

Nem véletlenül találták ki a súlykategóriákat!

Ez fizika.

És Ne tévessz össze egy gyereket egy felnőttel!

14kg-tól NEM szabad használni a 15-36kg-os ülést!

Min. 15kg(!) és 3,5év!!

2014. jan. 30. 12:38
 16/21 SMILE'S ***** válasza:
35%

Nos, a lábkérdés nem kérdés.

Ezt csak a szülők dramatizálják túl.

Ha körül nézel különböző országok oldalain, olyan, mintha a gyerekek összebeszéltek volna, mert hogy kissé törökülés jellegűen összehúzzák a lábukat és hihetetlenül jól alszanak háttal még ilyen korban is.

Szigorú teszteket végeztek erre vonatkozóan is, és nagyon minimális a láb sérülésének az esélye.

És természetesen jobb, ha a láb sérül, mintha a fej sérülne.

2014. jan. 30. 12:49
 17/21 anonim ***** válasza:

Elég üditő végre olyan válaszokat olvasni, amiket Smile's nevű felhasználó adott.

Tökéletesen egyetértek mindennel amit írt. Egyébként a F.P meg a Ferrari ülések alapja ugyanaz (talán Nania?), mindössze a színeiket meg a nevüket adták egy-egy ilyen üléshez, de nem ők gyártják, én úgy tudom, szóval ez ne tévesszen meg senkit. Ugyanúgy ahogy a Pierre C. a babakocsiknál, ott is csak a színek P.C.

Előbb 9-18, aztán 15-36 ülés.

Két gyerekünk van, rengeteg spóroltam, a kicsi ráadásul meglepi baba volt, de az ülésre félretettem pénzt minden hónapban.

Concord Ultimax volt elöször a nagynak, aztán a kicsi jövetelével vettem neki egy Besafe x3-at, mert súlyra kevés volt 2 évesen (12kg), aztán a kicsi kapta meg a Besafe ülést, és a nagy már cybex isofixes 15-36-ban ül. 15 kilós korától raktuk át, majdnem 4 évesen.

Nagyon drágák voltak, ha a 3 ülést összeszámolom, akkor 160 ezer volt, de én nagyon sokat autózom, az ovi másik városban van stb.

Szóval a mai közlekedési morált meg az autósok életkorát figyelembe véve (nagyon fiatalok és nagyon öregek is az utakon vannak), érdemes beruházni egy jó ülésre.

Egyszer volt egy baleset, ahol két autó ment össze, oldalról ment bele a vétkes a kis autóba. Hátul baba ült, valami rém gagyi százéves ülésben, a műanyag részek ripityára törtek, kis darabokra, a baba meghalt. A rendőr szerint elöregedtek a műanyag alkatrészek, és ezért, ha új ülés lett volna, ez nem történik meg.

Erre csak azért tértem kik, mert sokan írják, hogy inkább használt, de márkás ülés.

Nem.

Soha nem tudhatod mi történt azzal az üléssel. Borzalmasan felháborít a sok vaterás eladó, ahol a kikukázott ülésekre huzatot varrnak, és eladják.Gusztustalan...

Bocsi ha elkalandoztam, de javaslom fogadd meg az elején említett felhasználó tanácsait, mert tényleg jók, valószínűleg hozzáértő.

2014. jan. 30. 17:28
 18/21 SMILE'S ***** válasza:
53%

Nem véletlenül van minden ülésnek lejárati ideje.

Ez kb. 6 év. (4-9év).

Én senkinek nem ajánlok használt ülést!

Ez sem véletlen!

A varrott huzat is érdemelne egy külön témát.

Ahogy említed, sokan varratnak huzatot az ülésre!

CSAK, HOGY EZZEL HASZNÁLNI TILOS!!

Nem véletlenül írja az összes gyártó, hogy a gyári huzat nélkül, vagy azt azt egy sajátra lecserélve tilos használni az ülést!

Ugyanis égésgátló anyagot kell tartalmaznia a huzatnak!

Ez pedig a gyerekeink élete miatt lehet fontos!

2014. jan. 30. 19:13
 19/21 anonim ***** válasza:
Igen, egyetértek. Bukósisakot, védőfelszerelést és autósülést nem használtan veszünk. Kiságyat meg játékot oké, de ilyeneket soha! Aminek a stabilitásán a gyerek élete múlik, azt használd úgy, ahogy a leírás ajánlja. Ha Ne adja az ég, történik valami, és 1 kilóval kisebb a gyerek, mint a szék határa, soha az életben nem fog elhallgatni a kis hang a fejedben, hogy talán mégis oda kellett volna figyelni?
2014. febr. 2. 14:34
 20/21 anonim ***** válasza:

OK. de ha ennyire be kell tartani a súlyhatárokat, akkor az nem gond hogy az elméletileg megfelelő kisebb szék pedig nem támasztja a nyakát, lábát mert kilóg minden irányban?????

Mellesleg a Brendonos eladó mondta hogy próbáljuk meg beleültetni és ott a méreteket látva javasolta azt az ülést. Azóta már belenőtt, de én most is ezt venném meg ha mégegyszer kellene.

2014. febr. 2. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!