Isofixes ülés hány kg-ig köthető be? 15-36 kg-os ülés beköthető?
Most vettünk Opel Astra H caravant, és beleolvastam a gépkönyvébe és lehet én vagyok hülye, de eszerint nem??
A gépkönyv 52-53. oldalán van szó az isofixről és a táblázat szerint az isofixet jelölő + jel (53. oldal jelmagyarázat) csak 0 és I. kategóriánál szerepel, tehát 18 kg-ig. Kíváncsiságból megnéztem még a Skoda Ocavia gépkönyvét is (mert az jöhetett még szóba a cserénél), ott a táblázat elve 18 kg-ig van.
Ez csak azért bosszantó, ha tényleg így van, mert direkt isofixes autót kerestem, mert a korábbi nem volt az, és most kell ülést is cserélnünk és gondoltam akkor isofixeset veszek és egyébként is dugig vannak a boltok ilyen üléssel (Cybex solution 2x fixet gondoltam megvenni), de ha az átlag isofixes autókba be sem lehet kötni, akkor sokat érek vele...
Szóval jól értem??
:) Szerintem ez a táblázat csak az Opel saját gyerekülésére vonatkozik, mert neki nincs 15-36 kg-ig gyerekülése isofixes változatban. Csak sima hárompontos biztosági övvel rögzíthető.
Én Cybex solution 2x fixet vettem egy hónapja, és lehet rögzíteni normál isofix pontokhoz.
Nagyon jó kérdés!
Sajnos ritkán olvasok, hallok ilyen értelmes kérdést!
Neked van igazad, nem a hozzászólóknak!
8 féle isofix szabvány létezik!
Ezt az ENSZ EGB határozza meg.
Ezért valóban csak 18kg-ig használható isofix rendszerrel az autód.
Az más kérdés, hogy felfekszik e az ülés, stb., mert, hogy
az isofix rögzítési pontok elhelyezése megegyezik, csak vannak szélesebbek, magasabban fekvők, mélyebben fekvők, stb., de az autógyártó azért határozza meg eddig a kategóriáig, mert olyan szabványú a isofix rögzítő csatlakozó.
Köszönöm kedves 3. válaszoló a válaszod, így már világos! :)
Én is valami ilyesmire gondoltam, csak kicsit meglepődtem rajta, sehol sem hallottam még ilyesmiről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!