Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Ez hogy van a babakocsiknál?

Ez hogy van a babakocsiknál?

Figyelt kérdés

Egy újszülöttnek, kisbabának más babakocsi kell, mint egy 1-1,5 évesnek?

Az egyik olyan "fekvős" ,a másik olyan "ülős", de nem tudom, hogy egy ugyanazon babakocsit át lehet-e állítani, hogy kétfunkciós legyen? Vagy a "fekvős" után "ülőset" kell venni?

32F

2013. nov. 11. 12:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Általában többfunkciós egy babakocsi. Ha nincs rajta mózes vagy babahordó csak az alap rész, akkor azt lehet ültetni vagy fektetni. Nem feltétlen kell másik kocsi, ha nem fontos a súly és a méret akkor nem kell egy nagyobbnak más mint egy kicsinek, pont a többfunkciója miatt. Átállítani akkor tudod, ha az a kocsi többfunkciós, tehát lehet rajta állítani. Esernyőkocsit szoktak sokan használni nagyobb korban ha sokat kell utazni, vagy ha nem akar a nagy kocsival közlekedni. Ez általában félig vagy semeddig nem fektethető és kis méretű, de ez újszülöttnek semmiképp nem jó. Milyen tipusú kocsiról érdeklődsz?
2013. nov. 11. 13:01
 2/11 anonim ***** válasza:
Rengeteg babakocsi van, amit újszülöttkortól 3 éves korig lehet használni, mivel ezeket át lehet alakítani, nem kell külön semmit se venni hozzá, mivel tartozék a sport, vagyis ülőrész.
2013. nov. 11. 13:02
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

A feleségemet szeretném meglepni egy babakocsival, mert éppen terhes. Voltam egy ilyen... babaholmi boltban, vagy miben, de ki is jöttem gyorsan. Hát én azt hittem, hogy ki lesz rakva 2-3 féle, és elé lesz írva, hogy "babakocsi". De ott olyan technikai remekek voltak, hogy állítom, némelyik holdraszállásra vagy marsonjárásra készült.

Szóval, akkor a "többfunkciósat" kell keresnem... na ránézek neten! Köszi még egyszer.

2013. nov. 11. 13:09
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkedvteleníteni, de tuti, hogy babakocsit meglepinek adni jó ötlet? Ez egy elég kényes téma, és még a hozzáértők, tapasztaltak, 1-2 gyerekeseknek sem mindig könnyű a választás, nem még egy kezdő apukának. Ez kb. olyan, mintha én akarnék autót venni :)

A multifunkciós kocsik tényleg jók, de ennek is vannak előnyei, meg hátrányai. Pl. nem mindegy, hogy anyuka fog-e tömegközlekedni a kocsival, kell-e lépcsőt mászni, mekkora autóba kell beleférnie a kocsinak, milyen az ülő része (teljesen dönthető-e), emelhető-e a mózeskosár fekvőfelülete, milyen a rugózása, fújhatók-e a kerekei...

A multifunkciós amúgy az a típus, ahol van egy vázra és az autóba is beszerelhető babahordozó, egy mózeskosár (0-6 hó), és egy sport ülés, amibe kb. fél éves kortól tesszük a gyerkőcöt. Millióféle típus van, árban pedig határ a csillagos ég.

2013. nov. 11. 13:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Ne vegyél meglepinek. Nálunk a férjemmel egyezett a véleményünk, de ehhez azért jópár babakocsit meg kellett néznünk, tolni egy kicsit. Ha nagy meglepit akarsz, akkor vidd el egy bababoltba, vagy csinálj utalványt sk, hogy választhat egy babakocsit. De előtte gondoljátok át, hogy hol használnátok, kell -e vele tömegközlekedni, stbstb. Volt nemrég egy kérdés, ott összeszedegettük egy páran az igényeket.
2013. nov. 11. 13:24
 6/11 A kérdező kommentje:

Akkor is én kell válasszak, ha nem meglepi, hanem együtt megyünk a boltba. A feleségem vak. Nem akarom kitenni ilyen tortúrának, hogy ott mindenki előtt magyarázom, hogy melyik milyen, mennyibe kerül, stb..

Ezáltal nem fog/tud tömegközlekedni sem majd a babával.

tudom, hogy tapasztalatlan kezdő apuka vagyok, de ki kell tanulnom a dolgot, mert a szoptatáson, altatáson kívül, szinte mindent nekem kell majd csinálnom.

2013. nov. 11. 13:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Oké, de ezt eddig nem írtad le, miért te akarod megvenni. Akkor továbbra is azt ajánlom, hogy olvasgass utána, pl itt is: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babako..
2013. nov. 11. 13:35
 8/11 A kérdező kommentje:
köszi a linket!
2013. nov. 11. 13:39
 9/11 anonim ***** válasza:

Én a helyedben, neten utánaznéznék, természetesen előtte a saját igényeimet felmérném! Aztán pedig bemennék minimum 3 bababoltba, elmondanám az igényeimet (pl többfunkciós legyen, mindegy a súlya, de a mérete nem, bármi)és meghallgatnám mindegyik eladót! Utána mérlegelnék és végül döntenék.

Ha nem fogja a feleséged sétára használni, akkor mire fogjátok használni a babakocsit? Tényleg fontos, minden családnál mások az igények: nálunk pl nagyon pici a lakás, belvárosban lakok, elkerülhetetlen, hogy néha tömegközlekedjek, a lift is iszonyú pici. Szóval ezek alapján néztem a méreteket (hogy beférjen), könnyű összecsukhatóságot, legyen valami márkája, mert igen is itt ez minőséget is garantál (lengyel babakocsit semmi képen ne vegyél) és legelső szempont volt, hogy többfunkciós legyen = újszülött kortól végig tudjuk használni, ill. ugye autós hordozó is legyen hozzá.

Át kell gondolnod, hogy mire fogjátok használni és ez alapján nézelődni!

Sok sikert, biztosan végül sikerül egy jó kis kocsit találni!!!

1 éves anyukája

2013. nov. 12. 11:34
 10/11 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=Aueb-d8s4pw

Itt egy link, szerintem ez hasznos:) Sok sikert:)

2013. nov. 14. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!