Melyik kendőt ajánlanátok inkább a Nandut, vagy a rugalmas liliputit?
Hoppedizzel kezdtem kötözni, ami elég drága, de még nem a legdrágább. Utána kaptam egy nandut. Ezeket összehasonlítva: a nandu sokkal rövidebb, mégis nehezebb anyag, sokkal vastagabb (igaz, nem törtem be, a hoppedizt viszont igen), jobban tapad önmagához (a hoppe is tapad, amennyire kell, nanduval már nehezen ment a ráncolás), és, ami a legfontosabb: a nandu keresztben csíkos, a hoppediz hosszában. Keresztben dizájnelem, hosszában viszont nagyon sokat segít a kötésben a ráncolásnál, és, mivel a szegések különböző színűek, látom, hogy megfordult-e az anyag vagy nem - a nandun ilyen megkülönböztetés nincs.
De lehet jól kötni nanduval is, nem lebeszélni akarlak, csak a tapasztalataim ezek. Ha nem lett volna keretünk a hoppéra, én is nandut vettem volna.
Ha van lehetőséged, menj el hordozóházba vagy hordozós klubba, ott meg tudod nézni őket élőben, megtapogathatod, és eldöntöd, melyiket veszed meg.
Nanduval elég nehéz kötni. Liliputi rugalmas max. 1 gyereket szolgál ki.
Ha a rugalmast hasonlítjuk a szövöttel: rugalmas max. 6-7 kg-ig lehet használni, míg a szövöttet hordozási kor végéig.
De nem a nanduval, nagyon vastag, nehéz vele kötni.
Pocakkötést tudsz minden kendővel, ami elég hosszú hozzá.
Szövöttből nagyon jók: didymos, storchenwiege.
rugalmas: jpmb - nagyon drága
itthoniaktól: tündérputtony nekem vissza vette a rugalmast és vettem helyette mei tai hordozót. Árban így jól jöttem ki, nem lettem kendőhalmozó sem.
Egyértelműen a Nandu.
Nekem van Nandum is meg egy Didymos Indiom, a két kendő ég és föld, mégis, a Nandut sokkal többet használtam. Igaz, nehezebb kötni mert merevebb (kell neki egy kis idő mire "betörik"), viszont nekem nagyobb biztonságérzetet adott épp a vastagsága miatt. 10-12 kg fölött szinte csak azt használtam, mondjuk pici babához meg nyáron inkább az Indiot.
Méretben a 4,2-est javaslom, azzal kb minden alapkötést meg tudtok kötni (előre is meg hátra is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!