Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Amikor bébihordót vagy gyerekü...

Amikor bébihordót vagy gyerekülést vesztek mennyire szempont nálatok a biztonság? Vagy inkább megveszel egy olcsóbb kategóriát ami arra jó, hogy a rendőr ne büntessen meg?

Figyelt kérdés
2013. okt. 9. 20:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
7-es! Engem az sem érdekel, hogy ha az öledben szállítod a gyerekedet, de had ne érezze már szarul magát az se akinek szempont volt az ADAC teszt (is)! Csupán megkérdeztem milyen szempont alapján választasz ülést.
2013. okt. 9. 23:21
 12/20 anonim ***** válasza:
92%
ójaj, légyszives értelmezd már, amit írtam. köszi. részemről befejezve, aki érti érti, aki nem az nem.
2013. okt. 9. 23:34
 13/20 A kérdező kommentje:
Te is értelmezhetnéd a kérdésemet!
2013. okt. 9. 23:49
 14/20 anonim ***** válasza:
89%

Nem akartam már hozzászólni, de nem bírom ki :D (7-es vagyok).

A kérdést értem, és arra válaszoltam!!! Megmagyaráztam hogy miért az olcsót vettem, de nem a rendőri büntetés elkerülése volt a hajtóerő, hanem hogy biztonságban legyen a gyerek, és ezt a mi lehetőségeinkhez mértem maximálisan teljesítettük. Igaz, tényleg egy picit elkanyarodtam a konkrét kérdéstől is, de benne van a válasz egyértelműen.

A másik dolog meg, hogy én tök normálisan leírtam a válaszomat (ha te nem úgy olvastad, az már megint nem az én bajom), sehol egy rossz szóval nem illettem azokat akik tesztelt ülést vesznek, (miért is tenném??) te meg úgy válaszoltál, ahogy..:S

2013. okt. 10. 08:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én valahol a kettő között vagyok.

Körbejárom a témát és a legbiztonságosabbnak tűnőt választom. viszont azt nem tehetem meg, hogy a boltban megveszem pl 100 ezerért, ezért használtan vásárolom. így elvileg egy jót kapok olyan áron, mintha "gagyit" vennék. Kimosom, kifertőtlenítem és szerintem ugyanolyan jó, mintha a családban öröklődne.

2013. okt. 10. 08:46
 16/20 A kérdező kommentje:

Én sem illettem rossz szóval azokat akik olcsó kategóriájú ülést vesz a gyerekének. Mindenki olyat vesz amilyent tud. Ha olcsót akkor azt, ha drágát akkot meg azt. Nem vagyok milliomos, de én fél éve gyűjtöm a pénzt, hogy olyan ülést tudja venni ami az ADAC teszten normálisan átment. Ezerszer átgondoltuk a párommal és erre a következtetésre jutottunk.

A másik meg híradóba szoktak mutatni balesetes képeket, ahol a gyerekülés repült, de még egy Römer, Concord, Maxi Cosi, BeSafe, Cybex vagy Kiddy ülést sem láttam, olcsó kategóriást viszont igen. Amúgy erre valóban nincs statisztika.

2013. okt. 10. 10:04
 17/20 anonim ***** válasza:

Én is használtat fogok venni,márkásabbat,igy még meg tudom fizetni.Sajna 25 ezrem sincs ülésre.

Amugy egy márkás 15--36os ülés is kirepülhet a kocsibol,hisz ott csak az autó biztonsági öve van,max a gyereket végi jobban,fejét,oldalát,stb.

A mostani ülésünket is fillérekért megkaptuk(ismerőstől,tehát tudjuk hogy balesetmentes) és ez jo márka,olyan amit használtan is 40ezerért adnak.

2013. okt. 10. 13:18
 18/20 A kérdező kommentje:

"Max a gyereket védi jobban. Fejét, oldalát..."

Pont ezért veszem meg kedves utolsó! :-)

2013. okt. 10. 15:03
 19/20 anonim ***** válasza:

most mondok egy fura dolgot.

Nem kell utolso eves adac gyoztest venni. en pl. Hauck hordozot fogok venni, potom 21e ft-ert. neztem Besafe IzGo-t is, az sem sokkal dragabb. ( de mivel nekem egybol ketto kell, azert mar az ar is szamit.) De elso a biztonsag.

2013. okt. 15. 17:48
 20/20 anonim ***** válasza:
Az első nálunk egy hauck volt, komplett vettük a babakocsival, mózeskosárral, mert ilyesmi elképzelésünk volt és egy rossz véleményt olvastunk (hauck viper) csak róla a neten, aztán árban is megfelelő volt. Az autósülés ráadásul régebben jó (gut) minősítést kapott. Az, hogy az ülés tényleg jó-e, szerencsére sosem kellett, hogy megtudjuk. A babakocsiról viszont mindenkit lebeszélnék, de ez más téma. Ha valakit érdekelne, ide is megírhatom. Nálunk is a biztonság volt a fő szempont, megnéztük a jó teszteredményűeket a második ülésnél is, aztán kizárásos alapon maradt egy römer. Vannak dolgok, amiből nem veszünk használtat, ez ilyen. Viszont nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én végigtapogattam az üzletben amennyit csak lehet, de egyik sem tűnik kényelmesnek, szerintem erre abszolút nem figyelnek oda. A babánk nem is szereti egyik ülését sem, teljesen leizzad, télen is pólóra vetkőzve kell az ülésbe tenni, és folyamatosan nyomná ki magát belőle. Egyébként az egyik tesztnyertes az olyan szinte, mint egy kaloda, szerintem még levegőt sem lehet benne venni rendesen. Az volt az első, amit "kilőttünk". Esztétika abszolút nem volt mérvadó, de ha valaki el akarná adni majd, unisex design-t érdemes választani szerintem.
2013. okt. 31. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!