Miért döntöttél a hordozás/babakocsi mellett?
Hordozókendősök és babakocsisok, miért pont úgy "szállítjátok" a babaátok, ahogy? :)
Elvből? Praktikussági, pénzügyi meggondolásból?
Esetleg csak így alakult?
Vagy esetleg helyzet függő, hogy melyiket használod?
(Csak kíváncsiságból :) )
babám 11 hónaposan stabilan járt, és szeretett is azóta csak kivételes esetekben viszem kocsiban, most 2 éves lesz (hosszú útra, esőben, kb negyed évben egyszer)
akartam kendőben vinni, egyszer el is indultunk, de mire leértem a házból leszakadt a derekam, így felhagytam ezzel is
aztán maradt a bicajozás, elöl viszem bringán, olcsóbb mint a buszozás és szabadabb érzés, bár a buszt is nagyon szereti
én mondjuk mindig nézem a kendős anyukákat hogy hogy nem fáj a derekuk, talán nem négy és fél kilós babákat szültek
Kendőt én első alkalom után eladtam,nekem leszakadt a derekam fél óra után.Pedig ölben simán bírom cipelni,de a kendő kegyetlen.
Babakocsizunk,szereti,én jól tele tudom pakolni.
Ha anélkül kell menni,akkor simán ölben viszem.
Az első babám születése előtt fel sem merült a hordozás, igazából nem is nagyon voltam képben vele, csak a kenguruval. Aztán a kisfiam nem szerette a babakocsit, egy darabig kenguruban szállítottam, de abban nagyon hamar nehézzé vált, és akkor néztem egyéb lehetőségek után. Praktikus is volt, mert sokat tömegközlekedtem vele.
A második babám születése előtt már jól kiokosítottam magam a témában, vettem rugalmas hordozókendőt, amit újszülött kortól lehet használni, de úgy alakult, hogy az utcán 90 százalékban babakocsiban volt, szerette, jókat aludt benne, de itthon sokat hordoztam előbb kendőben, utána ssc-ben.
Jó bő lére eresztettem, de az a lényeg, hogy nálunk mindkettő volt.
Nekünk csak babakocsink van. A lányom szereti nagyon, jókat alszik benne :)
A hordozókendő nem tetszik, de pl. a csatos hordozó igen. Venni viszont nem fogok, mert amilyen szerencsétlen vagyok, tuti akkor esnék pofára amikor rajtam van a baba..
míg nem született meg,eszembe se jutott,h hordozzam.("majd hülye leszek,cipeltem már eleget")Aztán ahogy megszületett,egyre jobban tetszett,kendő nem jött be,valószínűleg nem tudtam rendesen megkötni.Viszont vettem mei tai-t,később pedig ssc-t,mindkettőt imádtuk...Én is itthon kötöttem sokszor magamra(sokkal szabadabban csinálhattam a dolgom)vagy ha kirándulni mentünk,normál úton általában babakocsiztunk.
Szóval nálunk is helyzetfüggő,most is előkerül még,ha úgy hozza a helyzet(2,5éves),de egyre ritkábban,mert ismét állapotos vagyok,és a hasamtól kezd kényelmetlen lenni:)
Téli baba lesz,így csak a babakocsi jöhet számításba,de más eszembe sem jutott. Később is babakocsiban fogom vinni ide-oda.
Én praktikusabbnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!