Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Hordozókendőt lehet készíteni...

Hordozókendőt lehet készíteni házilag?

Figyelt kérdés
2013. jún. 23. 00:20
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
66%

Egy orvos véleménye nem mérvadó, ha több orvos ellenvéleményen van. Másrészt a linket is kérem, ugyanis amit előzőleg írtál abban is csak egy link volt, az alatta lévő forrásait nem másoltad be. Így nekem nem hiteles!

MÁSRÉSZT nagyon érdekesnek tartom, hogy ha én linkelek orvos válaszol cikket, akkor "nem szabad bízni az orvosok véleményében" de ha te linkelsz az úgy oké.

Egyszerűen nem értelek. Itt befejeztem a neked való válaszolást, mert már elegem van hogy bizonygatni kell neked minden mondatod, de szerintem már ott megbuktál, hogy szakkönyveket ajánlasz, mert szerinted tájékozatlanok vagyunk, de közben te is a netet használod forrásnak. Amiket linkelünk, orvosi véleményeket lefitymálod, hogy azért írja mert neki abból pénze lesz, hogy embereket betegít meg, viszont a te orvosi véleményedet oda nyomod mások orra alá, mintha az már mindent eldöntő lenne.

Saját forrásodból úgy emelsz ki részeket, hogy a véleményedet támasszák alá, kihagyva belőle a szövegkörnyezetet, így félre vezetve mindenkit.

Undorító ferdítésekből nem kér senki. Legyél egyenes és korrekt!

Üdvözlettel utoljára:

A.

2013. jún. 25. 16:28
 22/27 anonim ***** válasza:
76%

20-as: Hát pont ezt írtam én is... Ha a fejletlenebb országban nem okoz gerincbetegséget a kendő, akkor Magyarországon se fog!

Egy-két "orvos-válaszol" témában is ki lehetne fejteni a válaszokat, mert az tény, hogy nem mindegy, hogy rakod a kendőbe az első hónapokba a babát!!! Én szigúran fektetve kötöttem, teljesen úgy, mintha a karomban lenne... Az nem hinném, hogy bármi problémát okozhatna! Vagy már a karjunkba se vegyük a gyereket? :D

2013. jún. 25. 23:03
 23/27 anonim ***** válasza:
68%
Ja, 17-es voltam.
2013. jún. 25. 23:04
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"Nem terheli meg a kisbaba gerincét?"

Remo Largo prof. dr., svájci gyermekorvos véleménye: "Nem, ellenkezőleg. Egy jól megkötött hordozókendőben nem lehet betegre hordozni egy egészséges gyermeket. Nincs egy kísérlet sem, amely ezt bizonyítaná. Előnyös az anyához való közelség , és a terpeszben lévő lábacskák pozitívan hatnak a csípőízület fejlődésére. A kendő képes minden hordozási helyzetben a gyermek anatómiai felépítéséhez igazodni. Nem lehet összehasonlítani a kendőt a babát rossz tartásban tartó kengurukkal."

A kisbaba gerincének azzal teszünk a legjobbat, ha megtámasztjuk a számára megfelelő fiziológiás helyzetben. Fontos, hogy olyan hordozóeszközt válasszunk, amely a baba gerincének természetes "C" ívét megtartva támasztja meg azt. Figyeljünk rá, hogy a kendő ölelje körbe a baba hátát, és arra is, hogy megfelelően szoros legyen a kötés. Mikor elég szoros a kendő? Akkor amikor láthatóan minden szegése feszes, és már nem tudunk rajta szorítani anélkül, hogy kényelmetlenné ne válna.

2013. jún. 25. 23:08
 25/27 anonim ***** válasza:
17%

Amikor hordozókendőbe van csomagolva a gyerek akkor le kéne fotózni annak állását illetve meg kellene mérni mennyit görbül a gerince? Ennél egyszerűbb,primitívebb megoldást nem lehet kitalálni és ezt,az előző hozzászólók intelligenciájához igazítottam!

Üdv: babakocsi párti!

2013. jún. 26. 03:10
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Házilag milyen kendőt szeretnél készíteni? Ha sima, hosszú kendőt, ahhoz nem találsz méterárut, ami megfelelő lenne a babának. A másik kérdés mekkora gyereknek akarod?

Ha újszülött, akkor jó a rugalmas kendő, azt nem érdemes megvarratnod, inkább kölcsönözz. Ha mei-tai, azt fölös házilag kísérletezni, hiszen vannak Mo nagyon jó gyártók, akik éveken keresztül tesztelték, finomították a termékeiket. Ha hosszú távra tervezel, érdemes inkább venni egyet, mint magadnak készíteni.

JObban jársz, ha veszel egyet és utána eladod, nem marad rajtad semmilyen hordozó sem, a pénzed egyrészét is visszakapod.

Arról meg fölös vitatkozni, mennyire kicsi kortól lehet hordozni, ki így ki úgy. Ha szeretne vki pár hetes babát hordozni, tegye. De megfelelő hordozóval, ami nem egyenlő a kengurukkal. Ha meg vki 3-74 hós kortól akar hordozni, akkor már egyáltalán nem árt a gerincének a jó hordozóban történő hordozás.

2013. jún. 26. 15:42
 27/27 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szepen koszonom a valaszt. Mindenki kap zold kezecsket.
2013. jún. 27. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!