Hordozókendőt lehet készíteni házilag?
"Magyarország felnőtt lakosságának közel 80%-a szenved derékfájdalomtól,": "Számos gerincelváltozás a serdülőkorban kezdödik":"A porckorongok víztartalma már viszonylag fiatal korban csökkenni" kezd" [link]
"nemzetközi statisztikák szerint az iparilag fejlett országokban a felnőtt lakosság mintegy 90 százaléka szenved életének egy periódusában nyak-, hát- vagy derékfájástól. A panaszok egy része hirtelen kezdődik (akut tünetek), máskor lappangva, fokozatosan jelentkeznek (krónikus), néha heveny szakaszba is átmehetnek."Oka legtöbbször ismeretlen. Legtöbbször 13-14 éves korban jelentkezik,
"lányoknál gyakrabban fordul elő, mint fiúknál. A gerincferdüléses családban a betegség kialakulásának veszélye fokozott".
"Már az óvodáskorban el kell kezdeni a helyes tartásra nevelést és a rendszeres mozgást, és különösen nagy figyelmet kell fordítani az iskoláskorúakra, minthogy a serdülőkorban a gerinc különösen érzékeny a káros hatásokra.""Vida Katalin okleveles gyógytornász vagyok".( a forrás)
Ellenvéleményeknek: MENNYI IDŐ ÉS MILYEN MÓDSZEREK SZÜKSÉGESEK A GERINCPROBLÉMA KIALAKULÁSÁHOZ???
Nevetséges vagy! :D A 13-14 éveseknek azért van gerincproblémájuk, mert A GÉP ELŐTT ÜLNEK egész nap :D vagy a suliban görnyednek. Vagy a 6-7 éveseknek annyi tankönyvet írnak fel, hogy 10 kilót cipelnek a hátukon!
A hordozókendőből nem kapnak részesedést az orvosok.
A hordozó kendő nem divat, és nem új, már baromi régóta jelen van a világban, és nem a fejlettekben kezdték el alkalmazni.
Lepontozhatsz akárhányszor akarsz! De egy olyan szakvéleményt sem írtál, amiben azt fejtik ki az orvosok, hogy a felsorolt gerincbántalmak a hordozókendőnek köszönhető!
Ha pedig nem hiszel a szemét orvosoknak, akkor az a te bajod, még jó, hogy vannak normális emberek.
Kedves 13-as is! Még egyszer átmásolom a lényeget!"az óvodáskorban"
Szerinted az óvodáskor mikor van? Miért van ilyen korán gerincprobléma? Ugye a dedós kortól még elég hosszú az út a serdülőkorig?
Még a saját magad által írtból sem tudsz idézni, nem hiszem el :D
"Már az óvodáskorban el kell kezdeni a helyes tartásra nevelést"
Nem ízt írja sok az óvodás aki gerincproblémákkal küzd, hanem, hogy akkor kell elkezdeni a helyes tartásra nevelés, hogy később ne legyen ezzel probléma.
Szerintem ne offoljuk már amúgy teli ezt a kérdést, biztos mindenki unja már, ha több hozzáfűzni valód van, írj privátot.
Dr. Gyarmati Andrea válaszol rovatból másoltam. Az interneten is lehetne jobban tájékozódni!!!!!
Kedves Doktornő, Öntől olyan sokszor lehet meggyőző választ kapni olyan kérdésekre, amelyek egyébként vérre menő vitákat keltenek. Most én is egy ilyenben kérem hasznos tanácsait. Ez pedig a babahordozó kendő vagy kenguru dilemmája. Én még csak most várom a babámat, próbálok tájékozódni, és ennek is, annak is van tábora, vannak ellenzői és rajongói. Nekem tetszik a kendő, hiszen évezredeken keresztül működhetett. De azt olvastam, vannak veszélyei is. Jobb a kenguru? És melyik? Rengeteg van a piacon. Kérem, segítsen tájékozódni.De térjünk vissza az eredeti kérdéshez: kendő vagy kenguru?
Szerintem az elején egyik sem, és ezzel csak olajat öntök a tűzre, de akkor is így gondolom, ha bármelyikre ráírta a gyártó/forgalmazó, hogy „ideális az első életnapoktól kezdve.
Kisfiam 4 hónapos, korának megfelelően fejlődik. Szeretném, ha segítene a megfelelő hordozóeszköz kiválasztásában. A hordozókendőben (MeiTai vagy kendő) a háti gerincrész gömbölyödik, illetve a combja is alá van támasztva a babának hordozáskor (tehát csak térdtől lóg a lába), míg a kenguruban (BabyBjörn) a háta közel egyenes, és a lába már combközéptől vagy még fentebbtől lóg.
Rengetegmindent lehet olvasni erről az interneten, de ritkán olvasható szakember véleménye. Kérem, segítsen meghozni a helyes döntést gyermekem egészsége érdekében!
Köszönettel!Kisfiam 4 hónapos, korának megfelelően fejlődik. Szeretném, ha segítene a megfelelő hordozóeszköz kiválasztásában. A hordozókendőben (MeiTai vagy kendő) a háti gerincrész gömbölyödik, illetve a combja is alá van támasztva a babának hordozáskor (tehát csak térdtől lóg a lába), míg a kenguruban (BabyBjörn) a háta közel egyenes, és a lába már combközéptől vagy még fentebbtől lóg.
Rengetegmindent lehet olvasni erről az interneten, de ritkán olvasható szakember véleménye. Kérem, segítsen meghozni a helyes döntést gyermekem egészsége érdekében!
Köszönettel!
gyermekgondozás, babahordozó | Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2012 ;17(májusi) InforMed
2012-05-11 07:45:08 | Farkas, J.| Gyermekgondozás, babahordozó
Share on iwiw Share on facebook Share on twitter More Sharing Services
4 hónapos csecsemőnek sokkal célszerűbbnek tartom a kengurut, mint a kendőt, mert ebben a korban a már mozgékony kicsinek nagyobb stabilitást, ugyanakkor nagyobb mozgásteret is enged. Azzal is kell számolni, hogy nyár jön, meleg lesz, kevésbé izzadnak össze.
A fiatal anyukát nagyon okosnak,előrelátónak tartom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!