Ténlyeg ennyibe kerül manapság egy jó kvalitású babakocsi?!
Nincs gyerekem, még egy jó darabig nem is lesz, viszont a rokonommal eggyütt mentünk el venni - neki most lett babája. Stokke-ot vett, ráadásul Travel System, tényleg kurv@ jó kocsi, de mi kerül ezen ennyibe? Vagy ez már tényleg luxuskategória? Bocs, de egyáltalán nem vagyok otthon az ilyen babadolgokban.
Stokke Travel System babakocsi (váz, mózes, ülőrész, hordozó) - 419 000 huf
Téli csomag - 82 290 huf
Báránybőr a téli csomaghoz - 67 500 huf
Téli lábzsák - 31 900 huf
Nyári csomag - 49 790 huf
Utazótáska (amibe belefér a babakocsi) - 45 390 huf
Pohártartó -5690 huf
Pelenkázótáska - 31 900 huf
Napernyő 13 900
Takaró - 13 490
Végösszeg: 760850 huf
Ez ugyanaz mint az autótéma. Van akinek a Ferrari meg a Lamborghini AZ autó minden más csak gagyi.:)) Meg minden másra is igaz van aki csak budai 400nm es villában érzi jól magát és csak oda vállalna gyereket van aki meg 60 nm re. Kinek mi az igénye kinek mire telik ki mit tart fontosnak. A gyerek "jólléte" boldogsága ezektől mind kicsit se függ:)
A kézmelegítőn mondjuk nevetnem kellett kicsit, mert nekem is van hiperjó kézmelegítőm télre amikor a babakocsinak ne adj isten hideg a tolókarja- ősi találmány, úgy hívják bundakesztyű:))
És szerintem nem a gazdasági "váltság?" (talán válság) tehet róla, hogy nem vesznek az emberek 500 ezres babakocsit. Sokan megtehetnék, hogy megvegyék de egyszerűen tök felesleges , mert nem 5ször királyabb érzés tolni vagy praktikusabb vagy minőségibb mint egy 100 ezres... de ez csak az én véleményem:)
"A kézmelegítőn mondjuk nevetnem kellett kicsit, mert nekem is van hiperjó kézmelegítőm télre amikor a babakocsinak ne adj isten hideg a tolókarja- ősi találmány, úgy hívják bundakesztyű:)"
Én pl nem tűrök meg magamon kesztyűt, soha életemben nem használtam, csak zsebre dugtam a kezem. Még egy cérna kesztyűben is úgy éreztem világ életemben, hogy nem tudok rendesen fogni, vagy csinálni dolgokat. Ezt babakocsi tolás közben nem lehet, hogy zsebre dugott kézzel lökdösöd, és egy az, hogy utálnám a kesztyűt magamon, másik meg, ha telefont kell felvenni, a mai telefonokat kesztyűben nem is lehet kezelni, vagy ha a gyerekhez kell nyúlni, akkor eleve húzogathatod le. Nagyon praktikus, hogy a tologatás közben nem fagy le a kezed, de minden mást is tudsz csinálni, nem kell szarakodni a kesztyűvel, csak kihúzni belőle.
Értem én, hogy van akinek az ára nagyon sok, meg nem telik rá, de azért ezt ne akarjuk már azzal "kompenzálni" hogy megmagyarázzuk, hogy tulajdonképpen szar az egész és nem éri meg. Másnak meg megéri, nem drága neki, megengedheti magának.
Ez ugyanaz, mintha sok pénzed van, akkor nem a Tescoban fogsz 30 ezerért felfújós medencét venni, hanem ásatsz egy szépet és mozaikkal kirakatod, hiába mindkettőben csak áll a víz.
Amúgy rohadt érdekes, hogy stokkésék általában nem lovagolnak más babakocsik árán, de valahogy arra meg mindenki ujjal mutogat és közbe azon lovagol, hogy az utolsó cérnaszálig mi mennyibe kerül rajta.
Kérdező, te meg közben jegyzeteltél, meg elkérted a blokkot, vagy direkt megnézted a neten, hogy kollektív stokke szidást tarts az oldalon már megint? Mert gondolom, hogy nem jegyeztél meg minden kiegészítőt és árat, ha meg a neten megnézted, hogy bemásolhasd, akkor biztos láttad a többi babakocsit is, hogy nem ez az átlag ár.
A hülye utazótáskáról meg annyit, hogy ha a család rendszeresen utazik repülővel, akkor valamiben fel kell adni a babakocsit és nyilván több értelme van egy annak való táskában megtenni ezt, mint szaladgálni, hogy mekkora fóliába lehetne belecsavarni meg körbeszigetelő szalagozni. Nyilván nem 80 ezret keres, aki megveszi a 40 ezres táskát ezért nem kell azon gondolkodni, hogy megéri-e vagy sem.
[link] <- ezt linkeljétek be!
Kossuth Rádió - Vendég a háznál (kedvencem)
11:33-kor indul a műsor, csak rá kell kattintani az időpont melletti piros jelre. Mindenkinek ajánlom, sznoboknak, nem sznoboknak egyaránt. Bizonyos részeket sírás nélkül nem lehet végighallgatni, és rettentő tanulságos. Böjte Csaba testvér nyilatkozik benne többször is. Hallgassátok végig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!