Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Babakocsi-vásárlás előtt...

Timtim76 kérdése:

Babakocsi-vásárlás előtt állunk . Teljes a káosz. Szerettem volna nagy kerekűt, de nagyon nehezek (a magam 50 kilójával az autó hátuljába beemelgetni), így most már lejjebb adtam, de egészen kis kerekűt még így sem szeretnék. Mit javasolnátok?

Figyelt kérdés
Mivel szeptember eleji babáról van szó, fontosnak gondolom a mózest és az autózás miatt a babakocsihoz rögzíthető babahordozót. Ezek miatt multifunkciós kocsikat nézegettem. Ezekből a tapasztalatok alapján melyik lehet jó? Illetve van valakinek olyan kocsija, ami nem multis volt, de rögzíthető rá külön a bébihordó? A sportrész egyenlőre nem is lenne fontos, mert mindenhol azt látom, ahogy a baba odakerülne, hogy használja, inkább vesznek egy könnyebb sportbabakocsit.

#Babakocsi-vásárlás
2013. máj. 19. 00:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nekem november eleji lesz a baba,de már agyvérzést kapok a babakocsi kérdéstől.Segítenétek nekem is??:)))

Mennyi ideig és mire használtátok a mózest?

A hordozóba úgy tudom nem feküdhet sokáig,azt mire,meddig használtátok?Sport rész...az ugye az ülős?Azt mikortól?

Nem bkvzok,tehát könnyen csukható legyen......:)))

2013. máj. 21. 14:57
 12/22 A kérdező kommentje:
Szia! A hordozót én arra fogom használni, ha megyünk védőnőhöz, vagy rövidebb utakra. Na meg arra, hogy a harmadikról lehozzam a bébit ... a kocsit inkább nem cipelem, bármilyen könnyűt is találok, babával együtt az már súlyos lenne. Én azért keresek olyan kocsit, ami hordozós, hogy az autóból ne a babát kelljen külön kivenni, hanem a hordozót és egy mozdulattal mehet rá a kocsira. A mózesről azt olvasom mindenhol, hogy max. 6 hónapos korig tudja használni a többség, mert utána már inkább ülne és nézelődne a baba. Így a sportrészt ezidőtől tudod majd használni, ami neked pont jó is, mert jó idő lesz már addigra. :)
2013. máj. 21. 16:55
 13/22 anonim ***** válasza:
nekem baby design sprint + van, nem volt jó választás. azóta találtam viszont egy olyat, hogy touragoo vesta. ha most kéne újszülött kocsit vennem, tuti azt venném
2013. máj. 21. 21:19
 14/22 A kérdező kommentje:
Pedig nálam is az egyik favorit a Baby Design Sprint Plus lett volna. Neked miért nem vált be?
2013. máj. 22. 07:34
 15/22 anonim ***** válasza:

Nekem november eleji lesz a baba,de már agyvérzést kapok a babakocsi kérdéstől.Segítenétek nekem is??:)))

Mennyi ideig és mire használtátok a mózest?

A hordozóba úgy tudom nem feküdhet sokáig,azt mire,meddig használtátok?Sport rész...az ugye az ülős?Azt mikortól?

Nem bkvzok,tehát könnyen csukható legyen......:)))

nálunk is kb ez volt.Ha téli a gyerek,akkor olyat vegyél,aminek nagy a mózesrésze,mert pár hónaposan a rengeteg ruhában is bele kell férnie.

Én nagy kerekűt vettem és jól tettem,mert simán giril,nem rázza össze.

Ezen kívül nekem olyan kellett,hogy a sport része legyen szinte vízszintesig dönthető,mert ha később hason szeret aludni,akkor mit csinálok egy kagylóülésessel.

2013. máj. 22. 08:41
 16/22 anonim ***** válasza:
én vagyok a sprint +os. hát képen jobban néz ki, élőben igénytelenebb. a háttámláját nehezen lehet állítani. nem teljesen vízszintig dönthető, csak kb 95%ig és ez engem zavar. a gyerekem most 8 hónapos, de már kilóg belőle vízszintesen, pedig a lábtartó is fel van hajtva. a kosárba nem tudsz tenni szinte semmit, ha vízszintben van, csak oldalról. ha az első zsebbe teszel mondjuk egy üveg vizet, az ütögeti a gyerek fejét. az jó, hogy a hordozó vázra csatolható. de amúgy meg elég nagy és nehéz. nem a szívem csücske
2013. máj. 22. 10:13
 17/22 anonim ***** válasza:

2 novemberi nagy babát "teleltettem át" egy már akkor használtan vett Bébé Confort High Trek-ben, a mózese elég hosszú nagy tágas, a sportrésze úgyszintén még 2.5 éves gyerekeim is belefértek. Hordit is lehet rá csatlakoztatni. 2 gyerek után is kifogástalan, semmi baja.

Neki egy hátránya hogy nem olyan könnyű viszont nagy kerekei vannak (gumisak) és rugózása így tuti nem rázza össze a kicsi babát.

(nekem ezekkel a pici kerekű csupa műanyag babakocsikkal -úgy értem hogy a kereke is az- az volt a bajom hogy az újszülöttet marhára rázzák...)

Ezt nem kifejezetten a kérdező kérdésre válaszoltam (mert tudom, a súly a szempont neked) hanem az utána kérdező novemberi babát váró anyukának.:)

2013. máj. 22. 11:29
 18/22 anonim ***** válasza:

Leírnám a saját tapasztalataimat. Az első: a webáruházakat nagy ívben kerülje el aki tudja (nem említek linkeket, aki szeretné priviben elküldöm ) mert nem létező, Magyarországon nem is forgalmazott modelleket is hirdetnek. Hány ilyen telefonhívást kaptam 6-8 hónapos terhesen, hogy "nincen" ... amikor meg visszaszóltam, hogy akkor talán NEM KÉNE hirdetni az oldalon, még a kis senki ment át agresszív kismalac üzemmódba... Ja, természetesen mindig az olcsóbb modellek a nem létezők, de sebaj, van majdnem ugyanolyan 40 rugótól (határ a csillagos ég) Szóval jobb besétálni a boltba és megnézni, hogy tényleg létezik-e a kinézett modell és végül nem sóznak rád egy 13 kilós tankot 50 ezerért.

A második: Budapest nagy része alkalmatlan babakocsis közlekedésre, mint gyalog mint BKV-val. Autónk nincs, erről nem tudok véleményt mondani. Mivel ez nem hiszem, hogy változni fog a közeljövőben, ide mindenképpen könnyűsúlyú (max. 9 kg) babakocsi való. Sajnos újszülöttkocsiban nem nagyon láttam ilyet :( Nagyon fontos még a bolygókerék is. Ellenkező esetben vadászhatod az alacsonypadlós járműveket (hacsak nem a Nagykörút vonalán laksz és elég a 4/6-os villamos) mert az embereknek inkább letörik a keze, mint hogy segítsenek felemelni a babakocsidat a 75 fokos "fantasztikus" lépcsőn. További érv a könnyű kocsik mellett a lift nélküli ház / ház ami egy pocsék, anti-akadálymentes, rom-külsőlépcsős hegyoldalban helyezkedik el (esetleg a kettő kombinációja mint a mi esetünkben)

A harmadik: hordozót nem igazán éri meg venni szerintem, legalábbis az én kisfiam 4 hónaposan már olyan nehéz volt, hogy a sérv kockázata nélkül nem lehetett volna csak úgy hordozni :) A mózes-autóshordozó kombináció (pl Pierre Cardin) mózesként való alkalmazása (cipelése) már egy 3.5 kg-os újszülöttnél is problémás... Egy kenguru beszerzését (bármilyen babakocsi mellé) viszont jó ötletnek tartom, nekünk Chicco típusú van, a 7.5 kg-os babót még minden nehézség nélkül tudom benne szállítani pedig nem vagyok egy súlyemelő alkat :)

2013. máj. 22. 13:01
 19/22 anonim ***** válasza:
A hordozó +a baba az első hónap után már nekem is cipelhetetlen volt (4.-en lakunk,lift nincs,a tüdőm már a 2.-on elhagyom). Pierre c. kocsink volt de elég volt a mózes kiegészítő. Felesleges egy nagy mózes mert úgyis csak rövid ideig használjuk. A bolygókerék viszont alap. Nagyon hasznos!!! Most egy Shape 4baby sportkocsink van. 5kg, strapálható,jól manőverezhető,keskeny de a babának mégis tágas. Bergon bababolt. Nem a brendon mert az csillagászati...
2013. máj. 22. 15:30
 20/22 anonim ***** válasza:
Még nem is hallottam a Bergon bababoltról de nagyon szimpatikus lett, hogy megnéztem az oldalát. A 4Baby Rio sportkocsi még meg is tetszett :D
2013. máj. 22. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!