Babakocsi-vásárlás előtt állunk . Teljes a káosz. Szerettem volna nagy kerekűt, de nagyon nehezek (a magam 50 kilójával az autó hátuljába beemelgetni), így most már lejjebb adtam, de egészen kis kerekűt még így sem szeretnék. Mit javasolnátok?
Nekem november eleji lesz a baba,de már agyvérzést kapok a babakocsi kérdéstől.Segítenétek nekem is??:)))
Mennyi ideig és mire használtátok a mózest?
A hordozóba úgy tudom nem feküdhet sokáig,azt mire,meddig használtátok?Sport rész...az ugye az ülős?Azt mikortól?
Nem bkvzok,tehát könnyen csukható legyen......:)))
Nekem november eleji lesz a baba,de már agyvérzést kapok a babakocsi kérdéstől.Segítenétek nekem is??:)))
Mennyi ideig és mire használtátok a mózest?
A hordozóba úgy tudom nem feküdhet sokáig,azt mire,meddig használtátok?Sport rész...az ugye az ülős?Azt mikortól?
Nem bkvzok,tehát könnyen csukható legyen......:)))
nálunk is kb ez volt.Ha téli a gyerek,akkor olyat vegyél,aminek nagy a mózesrésze,mert pár hónaposan a rengeteg ruhában is bele kell férnie.
Én nagy kerekűt vettem és jól tettem,mert simán giril,nem rázza össze.
Ezen kívül nekem olyan kellett,hogy a sport része legyen szinte vízszintesig dönthető,mert ha később hason szeret aludni,akkor mit csinálok egy kagylóülésessel.
2 novemberi nagy babát "teleltettem át" egy már akkor használtan vett Bébé Confort High Trek-ben, a mózese elég hosszú nagy tágas, a sportrésze úgyszintén még 2.5 éves gyerekeim is belefértek. Hordit is lehet rá csatlakoztatni. 2 gyerek után is kifogástalan, semmi baja.
Neki egy hátránya hogy nem olyan könnyű viszont nagy kerekei vannak (gumisak) és rugózása így tuti nem rázza össze a kicsi babát.
(nekem ezekkel a pici kerekű csupa műanyag babakocsikkal -úgy értem hogy a kereke is az- az volt a bajom hogy az újszülöttet marhára rázzák...)
Ezt nem kifejezetten a kérdező kérdésre válaszoltam (mert tudom, a súly a szempont neked) hanem az utána kérdező novemberi babát váró anyukának.:)
Leírnám a saját tapasztalataimat. Az első: a webáruházakat nagy ívben kerülje el aki tudja (nem említek linkeket, aki szeretné priviben elküldöm ) mert nem létező, Magyarországon nem is forgalmazott modelleket is hirdetnek. Hány ilyen telefonhívást kaptam 6-8 hónapos terhesen, hogy "nincen" ... amikor meg visszaszóltam, hogy akkor talán NEM KÉNE hirdetni az oldalon, még a kis senki ment át agresszív kismalac üzemmódba... Ja, természetesen mindig az olcsóbb modellek a nem létezők, de sebaj, van majdnem ugyanolyan 40 rugótól (határ a csillagos ég) Szóval jobb besétálni a boltba és megnézni, hogy tényleg létezik-e a kinézett modell és végül nem sóznak rád egy 13 kilós tankot 50 ezerért.
A második: Budapest nagy része alkalmatlan babakocsis közlekedésre, mint gyalog mint BKV-val. Autónk nincs, erről nem tudok véleményt mondani. Mivel ez nem hiszem, hogy változni fog a közeljövőben, ide mindenképpen könnyűsúlyú (max. 9 kg) babakocsi való. Sajnos újszülöttkocsiban nem nagyon láttam ilyet :( Nagyon fontos még a bolygókerék is. Ellenkező esetben vadászhatod az alacsonypadlós járműveket (hacsak nem a Nagykörút vonalán laksz és elég a 4/6-os villamos) mert az embereknek inkább letörik a keze, mint hogy segítsenek felemelni a babakocsidat a 75 fokos "fantasztikus" lépcsőn. További érv a könnyű kocsik mellett a lift nélküli ház / ház ami egy pocsék, anti-akadálymentes, rom-külsőlépcsős hegyoldalban helyezkedik el (esetleg a kettő kombinációja mint a mi esetünkben)
A harmadik: hordozót nem igazán éri meg venni szerintem, legalábbis az én kisfiam 4 hónaposan már olyan nehéz volt, hogy a sérv kockázata nélkül nem lehetett volna csak úgy hordozni :) A mózes-autóshordozó kombináció (pl Pierre Cardin) mózesként való alkalmazása (cipelése) már egy 3.5 kg-os újszülöttnél is problémás... Egy kenguru beszerzését (bármilyen babakocsi mellé) viszont jó ötletnek tartom, nekünk Chicco típusú van, a 7.5 kg-os babót még minden nehézség nélkül tudom benne szállítani pedig nem vagyok egy súlyemelő alkat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!