Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Miért nem ajánlják az olcsóbb...

Miért nem ajánlják az olcsóbb gyereküléseket?

Figyelt kérdés

Nekünk egy buf boof isofixes 360forgatható 0-36kg-ig használható ülésünk van. Sok ismerősöm szerint ez nem biztonságos. Igaz, hogy nincs adac tesztje, de a szabványnak megfelel. Nagyon sok beállítási lehetősége van így szorosan be tudom kötni a gyereket, illetve úgy döntöm/forgatom ahogy akarom. Szerintünk sokkal fontosabb, hogy az autó biztonságos legyen( felső kategóriás 10éves BMW-nk van)

Szerintetek is sokkal biztonságosabb a több százezres ülés egy 50ezreshez képest?

ápr. 14. 01:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
23%

"Sok ismerősöm szerint ez nem biztonságos."

Behülyítették őket a reklámok.

Az autónál látod, ti is be vagytok hülyítve.

Az, hogy a gyerek autózásnál biztonságban legyen, az 95%-ig a sofőrön múlik. Olyat mégse mond senki, hogy direkt azért gyakorol, hogy jó sofőrje legyen a gyerekének, mikor szállítja valahová.

ápr. 14. 09:13
 12/22 A kérdező kommentje:

Engem nem győztetek meg arról, hogy annyival többet érne más ülés. Szabályosan pontosan be legyen kötve a gyerek szerintem az számít leginkább, illetve ameddig tudjuk hátrafele fordítva ( mi 3éves koráig tervezzük).

Ami még a döntésünk mellett szólt, hogy heti 1x megyünk kb 40km-t autóval bevásárolni. Havi 1x a nagyszülőkhöz kb 80km ( ezek oda vissza)

Nem gondolom, hogy egy enyhén forgalmas főúton ahol átmegyek 2falun közbe életveszélyben lenne a gyermekem ebben az olcsóbb ülésben.

ápr. 14. 11:08
 13/22 anonim ***** válasza:
73%

Először is ahogy autóból is van, ami épp hogy átcsúszik 2 csillaggal a törésteszten meg van amelyik 5 csillagot kap. A minimumot mindkettő megüti. De azért csak szívesebben ülnék egy volvoban, mint egy daciaban egy balesetnél.

Így van ez a gyerekülésekkel.

Szerencsés esetben sose tudod meg. Szerencsétlen esetben meg lényegében bármilyen rövid úton történthet baleset.

Remélem sosem tapasztalod meg. De azért ha mégis, akkor nehéz azzal elszámolni, hogy hogyha nem az ülésen spórolsz, akkor a gyereked túléli vagy nem lesz sérült egy életre.

ápr. 14. 11:28
 14/22 anonim ***** válasza:
84%
11: lehetsz te bármilyen jó sofőr (habár a legjobbak is hibáznak), ha a másik idióta/béna, akkor van, hogy semmit nem tehetsz.
ápr. 14. 11:29
 15/22 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, szerintem nem is meggyőzés a cél. Mindenkinek van egy meggyőződése és adja a gyerekének a szerinte legjobbat.

Aki azt mondja csak a márkát fizetik meg a nagyobb gyártóknál, annak is igaza van valahol szerintem is nyilván, de tény, hogy ezek a márkák költenek plusz fejlesztésre és tesztekre (lásd adac), míg az olcsóbbak nem.

Én is az autó példával élnék. Autó egy 3 éves Volvo városi terepjáró, meg egy 28 éves Suzuki Swift is. Melyik biztonságosabb töréstesztek alapján? Ez nem vita tárgya, hanem tény.

Az, hogy egy ülésnek nincs adac tesztje, vagy egy gyártónak egyetlen jó adac tesztes terméke sem, nem egyenesen arányos hála istennek azzal, hogy az halálos veszélyt jelent a gyerekre nézve, hiszen az alap szabványoknak elvileg megfelelnek. Az adac teszt egy plusz bizonyosság. Valakinek fontos, másnak nem, mindenki meghozza a saját döntését és soha senkinek ne legyen élesben tesztelve az ülése!

ápr. 14. 11:47
 16/22 anonim ***** válasza:
61%
Én azt nem értem, hogy ahol telik felsőkategóriás autóra, hogy nem telik egy jó ülésre? Miért ezt a tételt kell megúszósra venni?
ápr. 14. 13:45
 17/22 A kérdező kommentje:
Nyílván telne rá, de nem gondoljuk azt, hogy annyival többet ér. Miért vegyek 2-3x annyiért, ha az olcsóbb is megfelel a legfontosabb szempontoknak.
ápr. 14. 13:56
 18/22 anonim ***** válasza:
69%
Kinek mi a legfontosabb szempont. Nekem a gyerek biztonsága. Na pont azt nem teljesíti IGAZOLTAN.
ápr. 14. 17:37
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Ugyanolyan egy szó. Való igaz, csak itt nem az elészítési árról beszélünk, hanem az eladásiról.

Egyébként meg ki mondja?

Nyelvatnnácikám mit jelent az a szó hogy elészítési?:-D

ápr. 14. 18:18
 20/22 anonim ***** válasza:

Ismerősbe az utcájukban szállt bele egy autó, 2 házra a sajátuktól egy kis faluban. Ennyit arról, hogy enyhén forgalmas úton biztonságban vagy. Elég egy idióta, és megvan a baj.

Ok, vegyél olcsó ülést…de legalább ne 0-36-os legyen. A gyereked egészsége nem fontos? Van arra sincs keret, hogy vegyél egy 0-18-as, meg egy 18-36-os ülést?

ápr. 15. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!