Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Miért nem ajánlják az olcsóbb...

Miért nem ajánlják az olcsóbb gyereküléseket?

Figyelt kérdés

Nekünk egy buf boof isofixes 360forgatható 0-36kg-ig használható ülésünk van. Sok ismerősöm szerint ez nem biztonságos. Igaz, hogy nincs adac tesztje, de a szabványnak megfelel. Nagyon sok beállítási lehetősége van így szorosan be tudom kötni a gyereket, illetve úgy döntöm/forgatom ahogy akarom. Szerintünk sokkal fontosabb, hogy az autó biztonságos legyen( felső kategóriás 10éves BMW-nk van)

Szerintetek is sokkal biztonságosabb a több százezres ülés egy 50ezreshez képest?

ápr. 14. 01:49
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
69%

Mert nincsenek úgy bevizsgálva, és valószínűleg gyengébb minőségű anyagből készülnek, 50 ezerből nem lehet ugyan olyan minőségből elkészíteni mint a 120 ezreset, mert akkor nem érné meg gyártani.

a 0-36os alapból se ajánlják

ápr. 14. 05:34
 2/22 anonim ***** válasza:
63%

Ha a sokmillás autóddal karambolozol és az olcsó ülés elenged, a gyereked halott, míg te túléled.

Egyébként nem létezik olyan ülés, ami 0-36 kilóig jó. A gyerekek nőnek is, nem csak híznak.

Lányom már kinőtte a 18-36-os ülést is, pedig csak 24 kg. Nem magas, átlagos.

ápr. 14. 06:54
 3/22 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem ugyanúgy veszélyes egy sz*r autó jó üléssel, mint egy biztonságosabb autó sz*r üléssel.

Attól, hogy szabványos egy ülés, nem jelenti azt, hogy alávetik a legalapvetőbb teszteken kívül komolyabb vizsgálatoknak. A nagy márkák, akik sok-sok jó adac tesztes ülést legyártottak már is megbuknak olykor egy-egy darabbal, akkor szerinted egy olcsókategóriás gyártó mennyire szuperálna? Nem tartom kizártnak, hogy ez az ülés csont nélkül átmenne, de ez ugye csak feltételezés marad. Ha nézegeted az adac teszteket, nagyon sok ülés bukik meg azon, hogy becsapódáskor pl. elenged az isofix, vagy a talp engedi el az ülést. Lehet akármilyen jó autód, akármilyen jónak tűnő üléssel, ha a gyerek ülésestől repül, az nem biztos, hogy jót tesz neki.

A másik, amin rengetegen megbuknak a nem megfelelő anyaghasználat. Nem ragozom.

Én egyébként elfogadó vagyok a témában. Mindenki abba ülteti a gyerekét, amibe akarja, plusz tök nem mindegy szerintem, hogy Mucsaröcsögén autózik valaki gyerekkel heti 20 percet összesen kb., vagy nap mint nap megjárják valamelyik nagyobb és forgalmasabb autópályát. Nyilván egyértelmű hol érheti nagyobb eséllyel (nagyobb) baleset az embert. Azt tudom, hogy én nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, ha egy sz*r ülés miatt sérülne meg komolyan a gyerekem és utána mérlegre tehetem, hogy "de legalább spóroltam 60 ezer forintot az ülésén. Szuper.

Mellesleg megjegyzem én nem tudok olyan statisztikáról és nehezen is lenne összehasonlítható, hogy egy-egy igazi balesetnél milyen arányban sérülnek kevésbé gyerekek nagymárkák adac tesztes üléseiben kontra egyebekben. Innentől kezdve tényleg minden az ember saját lelkiismeretére van bízva kb. Mindent sajnos jó üléssel sem lehet kivédeni.

ápr. 14. 07:15
 4/22 anonim ***** válasza:
64%

Nézd, a gyerekülés célja, hogy a gyerek egy esetleges balesetet minél jobban megússzon. Szerencsére a szülők 95%-a sose tudja meg mennyire volt jó a gyerekülése. Na de komolyan ezen kell spórolni?

Ez kb olyan, mint aki a gumin spórol...

Ha futja bömbire, vegyél már szerencsétlen gyerek normális ülést.

ápr. 14. 07:16
 5/22 anonim ***** válasza:
63%
Eleve már ott bukik a dolog, hogy 0-36-os ülést vettetek. Szerinted hogyan lehet jó egy olyan ülés, amibe egy újszülött, és egy iskolás is beleülhet?
ápr. 14. 07:34
 6/22 anonim ***** válasza:
29%
Van az a szintű baleset, hogy a fél milliós ülés se ér már semmit, de egy "átlagos" szituációban nem mindegy, mi történik. Nézz meg pár adac tesztet, youtubeon van fent csomó, milyen egy "noname" ülés ütközetben. Engem az győzött meg, hogy jó ülést vegyünk.
ápr. 14. 08:04
 7/22 anonim ***** válasza:
57%

"Mert nincsenek úgy bevizsgálva, és valószínűleg gyengébb minőségű anyagből készülnek,"

Ha a szabványnak megfelel, akkor be is van vizsgálva.

"50 ezerből nem lehet ugyan olyan minőségből elkészíteni mint a 120 ezreset"

Ugyanolyan egy szó. Való igaz, csak itt nem az elészítési árról beszélünk, hanem az eladásiról.

Egyébként meg ki mondja?

Olyan, aki hangosan harsogja, hogy a "polcvágen skoda, csak a butábbak az emblémáért fizetnek felárat"?

ápr. 14. 08:07
 8/22 anonim ***** válasza:
72%
Igen azert a drága ülésnél nem feltétlen a minőséget fizeted meg hanem a reklámot meg brandet. Nem annyival drágább alapanyagokból készül… a kedvencem mikor itt rábeszélik az anyukákat, hogy inkább használtat vegyen mint újat… de az ülés lejárati ideje sokkal fontosabb mint az, hogy mi van ráírva márka hisz az anyag fárad… és sose tudhatod hogy ez előző hogy bánt azzal az üléssel… , hogy mikor esetleg koccantak elvitte bevizsgáltatni az ülést ? Vajon volt dobálva ? Leejtve ? Hidd el hogy egyik gyártó se vállalna felelőséget egy használt ülésért inkább akkor egy új.
ápr. 14. 08:28
 9/22 anonim ***** válasza:
82%

olyan ez, mint a gyógyszereknél a generikum.

A drága ülésnél megfizeted a fejlesztést, az olcsóbbnál csak a másolást.

A szabványnak megfelel, biztonságos.

ápr. 14. 08:38
 10/22 anonim ***** válasza:
61%
Nekem nincs autóm, így gyerekülésem se, de azt valaki mondja már meg, hogy lehetséges, hogy forgalomba kerül olyan, ami nem megy át a törésteszten. Ugye, azért van, hogy egy esetleges balesetnél védje a gyereket. Nos, ha nem védi, akkor nem tölti be a funkcióját, így egyértelmű, hogy nem árulhatnák. A gyerekeknél való tárgyaknak még szigorúbbak a feltételek, mint minden másnál. Most hívtak vissza egy rágókát, ami nekünk volt. Azonnal küldték vissza az árát, pedig kínai, még csak nem is európai, mégis szigorúan ellenőrzik. Állítólag leválhatnak róla apró részek. Mielőtt odaadtam természetesen én végig rángattam mindenhol, semmi meg se mozdult, pedig valószínűleg erősebb vagyok, mint egy csecsemő. Hónapokig nyúzta. Most ugye, elvettem már tőle, de újra végig rángattam, még most se vált le semmi. Szóval persze, nem adom már oda, de ezzel csak azt akarom mondani, hogy elég nagy behatásnak kellett történnie a teszten, ahol megbukott, mégis kivonták. Akkor egy ülést is ki kell vonniuk, gondolom, ha nem jó. Nincs olyan, hogy ebben nem halna meg a baba, "csak" gerince törne, kimehet.
ápr. 14. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!