Miért nem ajánlják az olcsóbb gyereküléseket?
Nekünk egy buf boof isofixes 360forgatható 0-36kg-ig használható ülésünk van. Sok ismerősöm szerint ez nem biztonságos. Igaz, hogy nincs adac tesztje, de a szabványnak megfelel. Nagyon sok beállítási lehetősége van így szorosan be tudom kötni a gyereket, illetve úgy döntöm/forgatom ahogy akarom. Szerintünk sokkal fontosabb, hogy az autó biztonságos legyen( felső kategóriás 10éves BMW-nk van)
Szerintetek is sokkal biztonságosabb a több százezres ülés egy 50ezreshez képest?

Mert nincsenek úgy bevizsgálva, és valószínűleg gyengébb minőségű anyagből készülnek, 50 ezerből nem lehet ugyan olyan minőségből elkészíteni mint a 120 ezreset, mert akkor nem érné meg gyártani.
a 0-36os alapból se ajánlják

Ha a sokmillás autóddal karambolozol és az olcsó ülés elenged, a gyereked halott, míg te túléled.
Egyébként nem létezik olyan ülés, ami 0-36 kilóig jó. A gyerekek nőnek is, nem csak híznak.
Lányom már kinőtte a 18-36-os ülést is, pedig csak 24 kg. Nem magas, átlagos.

Szerintem ugyanúgy veszélyes egy sz*r autó jó üléssel, mint egy biztonságosabb autó sz*r üléssel.
Attól, hogy szabványos egy ülés, nem jelenti azt, hogy alávetik a legalapvetőbb teszteken kívül komolyabb vizsgálatoknak. A nagy márkák, akik sok-sok jó adac tesztes ülést legyártottak már is megbuknak olykor egy-egy darabbal, akkor szerinted egy olcsókategóriás gyártó mennyire szuperálna? Nem tartom kizártnak, hogy ez az ülés csont nélkül átmenne, de ez ugye csak feltételezés marad. Ha nézegeted az adac teszteket, nagyon sok ülés bukik meg azon, hogy becsapódáskor pl. elenged az isofix, vagy a talp engedi el az ülést. Lehet akármilyen jó autód, akármilyen jónak tűnő üléssel, ha a gyerek ülésestől repül, az nem biztos, hogy jót tesz neki.
A másik, amin rengetegen megbuknak a nem megfelelő anyaghasználat. Nem ragozom.
Én egyébként elfogadó vagyok a témában. Mindenki abba ülteti a gyerekét, amibe akarja, plusz tök nem mindegy szerintem, hogy Mucsaröcsögén autózik valaki gyerekkel heti 20 percet összesen kb., vagy nap mint nap megjárják valamelyik nagyobb és forgalmasabb autópályát. Nyilván egyértelmű hol érheti nagyobb eséllyel (nagyobb) baleset az embert. Azt tudom, hogy én nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, ha egy sz*r ülés miatt sérülne meg komolyan a gyerekem és utána mérlegre tehetem, hogy "de legalább spóroltam 60 ezer forintot az ülésén. Szuper.
Mellesleg megjegyzem én nem tudok olyan statisztikáról és nehezen is lenne összehasonlítható, hogy egy-egy igazi balesetnél milyen arányban sérülnek kevésbé gyerekek nagymárkák adac tesztes üléseiben kontra egyebekben. Innentől kezdve tényleg minden az ember saját lelkiismeretére van bízva kb. Mindent sajnos jó üléssel sem lehet kivédeni.

Nézd, a gyerekülés célja, hogy a gyerek egy esetleges balesetet minél jobban megússzon. Szerencsére a szülők 95%-a sose tudja meg mennyire volt jó a gyerekülése. Na de komolyan ezen kell spórolni?
Ez kb olyan, mint aki a gumin spórol...
Ha futja bömbire, vegyél már szerencsétlen gyerek normális ülést.

"Mert nincsenek úgy bevizsgálva, és valószínűleg gyengébb minőségű anyagből készülnek,"
Ha a szabványnak megfelel, akkor be is van vizsgálva.
"50 ezerből nem lehet ugyan olyan minőségből elkészíteni mint a 120 ezreset"
Ugyanolyan egy szó. Való igaz, csak itt nem az elészítési árról beszélünk, hanem az eladásiról.
Egyébként meg ki mondja?
Olyan, aki hangosan harsogja, hogy a "polcvágen skoda, csak a butábbak az emblémáért fizetnek felárat"?

olyan ez, mint a gyógyszereknél a generikum.
A drága ülésnél megfizeted a fejlesztést, az olcsóbbnál csak a másolást.
A szabványnak megfelel, biztonságos.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!