Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Vegyünk 3. babakocsit vagy ne?

Vegyünk 3. babakocsit vagy ne?

Figyelt kérdés

A fiamnak születésekor vettünk egy babakocsit aminek a sportos része elég nagy és masszív de a mózeskosarat sokáig használtuk. Később vettünk neki egy Kinderkraft 3in1 babakocsit mikor már meganult ülni mert így mikor ülve elaludt a kocsiban hátra tudtam hajtani és kényelmesebben aludhatott tovább. Imádtam ez a kocsit, az elsőt már nem is használjuk részben azért is mert rettentő nehéz. Na most az a problémám hogy lassan meghaladja a fiam súlya a babakocsi maximális terhelőképességét, de kicsit dilemmába ütköztem hogy mi legyen. Az első babakocsi sportos részében szinte elveszik olyan otromba nagy és nem is túl praktikus, a Kinderkraftos pedig nem fogja már elbírni őt. (Most 7 hónapos egyébként)

Megéri új babakocsit venni vagy a tapasztalatok alapján már úgy se lesz szükségünk mózes részre? Elég lesz neki a sportos babakocsi?

júl. 18. 21:51
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

7 hónaposan nem fogtok már mózest használni, szerintem bele se férne a fiad hosszra már. Én biztosan az első babakocsit használnám, sportrésszel. Gondolom azért annyit lehet húzni rajta, hogy rendesen álljon a pántja.

Amúgy ez érdekes, hogy kinövi a Kinderkraft babakocsit 7 hónaposan, hány kilóig jó? Nekünk egy babakocsink volt végig, egy Mamas&Papas, és a gyerek 2,5 éves koráig használtuk, pedig akkor már 16 kiló volt.

júl. 18. 22:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha az 1. babakocsi túl nehéz és nem szeretitek, a 2. meg súlyra nem lesz jó, akkor én elgondolkoznék egy új babakocsiban. Mózes már nem kell, sima sportkocsi jó lesz.
júl. 18. 22:40
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Átlag babakocsi 15 kilót bír.

Na ne mondd, hogy 7 hónaposan majdnem annyi!

Ha igen, kórházba menj vele, ne babakocsiért!

júl. 19. 05:32
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem kell aggódni nem 15 kilós a gyerekem. Használtam vettem ezt a kocsit és akkor azt mondták maximum 9 kg amit bír a kocsi. Ezek szerint átbasztak
júl. 19. 06:35
 5/9 anonim ***** válasza:
7 hónaposan már ne mózest keress, hanem egy jobb, fektethető sport babakocsit.
júl. 19. 08:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Biztos hogy nem 9 kilot bir! 15 kilo a minimum, de nezd meg a babakocsi pontos tipusat es biztos talalsz rola valamit a neten.

Egyebkent 2 babakocsink van, az egyik a nagy 3in1, amit meg anno vettunk es mar csak a sportot hasznaljuk belole. Azzal szoktunk menni gyalog bevasarolni es hosszu setakra a kornyeken, mert jo nagy, tagas, bele lehet pakolni kb 1 heti bevasarlast is es ugye a nagy kereke miatt jo vele setalni :D Cserebe rohadt nehez persze.

Ha utazunk valahova busszal, vonattal, kocsival, arra meg van egy picike 6-7 kilos babakocsi, amit konnyen ossze lehet csukni.

A mozest nalam mar kb 4 hosan kinotte.

júl. 19. 08:29
 7/9 anonim ***** válasza:
9 kg az átlagos mózes terhelhetősége, nem a sportrészé.
júl. 19. 08:32
 8/9 A kérdező kommentje:
Ez ilyen átalakítható babakocsi, a mózes egyben a sport rész is. De azt hiszem mi is a 6. válaszoló módszerét fogjuk alkalmazni
júl. 19. 09:30
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekünk is 2 babakocsink van. Egy 2:1, aminek a vázára adapterrel rá lehet tenni az autós hordozót is. Elmúlt kettő a lányom, mostmár nem használjuk, de méretre még jó lenne neki egyébként. A mózest kb. 4 hónapos kora óta nem használjuk, nem is szerette igazán sosem.

A másik babakocsink egy filléres picike sport, ami elfér az autóban az első és hátsó ülés között, a lába alatt (gyerekülés előtt). Ezt lassan kinövi (hosszra, nem kilóra), de a célnak még megfelel, ritkán használjuk, nem adtam volna többet érte.

Szerintem nekünk ez így jó döntés volt, a második gyerkőccel is kiszolgálnak még minket a kocsik.

Én a helyedben egy normális sportbabakocsit vennék, ami még kiszolgál minket jó sokáig. Nyilván a kategória attól függ mire és mennyit használjátok, ezt azért alaposan végig gondolnám azután, hogy már két kocsival is lukra szaladtál...

Azt a babakocsit biztosan marha messzire hajítanám, amelyiket kinövi egy 7 hónapos baba. Nem is értem. Szabadulj meg tőle.

A nagy böszme meg lehet nem praktikus a hétköznapokban, de pl. kirándulni még jól jöhet, ha nagy kerekei vannak, vagy csak helyben sétálni, amikor nem kell ki-bepakolni az autóból. Nekünk ez így bevált.

júl. 19. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!