Vegyünk 3. babakocsit vagy ne?
A fiamnak születésekor vettünk egy babakocsit aminek a sportos része elég nagy és masszív de a mózeskosarat sokáig használtuk. Később vettünk neki egy Kinderkraft 3in1 babakocsit mikor már meganult ülni mert így mikor ülve elaludt a kocsiban hátra tudtam hajtani és kényelmesebben aludhatott tovább. Imádtam ez a kocsit, az elsőt már nem is használjuk részben azért is mert rettentő nehéz. Na most az a problémám hogy lassan meghaladja a fiam súlya a babakocsi maximális terhelőképességét, de kicsit dilemmába ütköztem hogy mi legyen. Az első babakocsi sportos részében szinte elveszik olyan otromba nagy és nem is túl praktikus, a Kinderkraftos pedig nem fogja már elbírni őt. (Most 7 hónapos egyébként)
Megéri új babakocsit venni vagy a tapasztalatok alapján már úgy se lesz szükségünk mózes részre? Elég lesz neki a sportos babakocsi?
7 hónaposan nem fogtok már mózest használni, szerintem bele se férne a fiad hosszra már. Én biztosan az első babakocsit használnám, sportrésszel. Gondolom azért annyit lehet húzni rajta, hogy rendesen álljon a pántja.
Amúgy ez érdekes, hogy kinövi a Kinderkraft babakocsit 7 hónaposan, hány kilóig jó? Nekünk egy babakocsink volt végig, egy Mamas&Papas, és a gyerek 2,5 éves koráig használtuk, pedig akkor már 16 kiló volt.
Átlag babakocsi 15 kilót bír.
Na ne mondd, hogy 7 hónaposan majdnem annyi!
Ha igen, kórházba menj vele, ne babakocsiért!
Biztos hogy nem 9 kilot bir! 15 kilo a minimum, de nezd meg a babakocsi pontos tipusat es biztos talalsz rola valamit a neten.
Egyebkent 2 babakocsink van, az egyik a nagy 3in1, amit meg anno vettunk es mar csak a sportot hasznaljuk belole. Azzal szoktunk menni gyalog bevasarolni es hosszu setakra a kornyeken, mert jo nagy, tagas, bele lehet pakolni kb 1 heti bevasarlast is es ugye a nagy kereke miatt jo vele setalni :D Cserebe rohadt nehez persze.
Ha utazunk valahova busszal, vonattal, kocsival, arra meg van egy picike 6-7 kilos babakocsi, amit konnyen ossze lehet csukni.
A mozest nalam mar kb 4 hosan kinotte.
Nekünk is 2 babakocsink van. Egy 2:1, aminek a vázára adapterrel rá lehet tenni az autós hordozót is. Elmúlt kettő a lányom, mostmár nem használjuk, de méretre még jó lenne neki egyébként. A mózest kb. 4 hónapos kora óta nem használjuk, nem is szerette igazán sosem.
A másik babakocsink egy filléres picike sport, ami elfér az autóban az első és hátsó ülés között, a lába alatt (gyerekülés előtt). Ezt lassan kinövi (hosszra, nem kilóra), de a célnak még megfelel, ritkán használjuk, nem adtam volna többet érte.
Szerintem nekünk ez így jó döntés volt, a második gyerkőccel is kiszolgálnak még minket a kocsik.
Én a helyedben egy normális sportbabakocsit vennék, ami még kiszolgál minket jó sokáig. Nyilván a kategória attól függ mire és mennyit használjátok, ezt azért alaposan végig gondolnám azután, hogy már két kocsival is lukra szaladtál...
Azt a babakocsit biztosan marha messzire hajítanám, amelyiket kinövi egy 7 hónapos baba. Nem is értem. Szabadulj meg tőle.
A nagy böszme meg lehet nem praktikus a hétköznapokban, de pl. kirándulni még jól jöhet, ha nagy kerekei vannak, vagy csak helyben sétálni, amikor nem kell ki-bepakolni az autóból. Nekünk ez így bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!