Tudnátok nekem segíteni? Gyerek ülést keresek , csak nem tudom milyet vegyek. Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Sziasztok.
Autós gyerekülést szeretnék venni, viszont nem tudom hol vegyek.
Mindenképp isofixes, és 0-36 kilóig amit nézegetek.
Buf Boof oldalról rendelt már valaki ilyen gyerek ülést, vagy esetleg a mama kisddies oldalról? Maximum ár 50ezer forint.
Adac tesztes ulest erdemes nezni.
Amig ki nem novi a hordozot, addig tudsz meg gyujtogetni. Az nem baj, ha laba lelog, a lenyeg a feje. Ha a hordozo teteje es a feje kozott kevesebb, mint 2 ujjnyi a tavolsag, na akkor kicsi.
100-120 ezer korul amugy mar kapni jo ulesek.
Menetiránynak háttal is fordítható, dönthető ülést vegyél, ami megfelelt az adac teszten. Újon nem 50 ezres kategória, de használtan lazán kapsz ennyiért.
Ami nekem még plusz, ha kifordítható (360-as), sokkal könnyebb ki-betenni a gyereket, amíg be nem mászik magától. Az első "korcsoportos" i-size kb. 4 éves korig használható. Szerintem 4-5 évente ennyi beletenni a gyerek biztonságába nem pénz. :) Arra kell figyelni, hogyha használtan veszed, kérdezd meg balesetmentes-e és fogdosd is meg az elemeit, hogy nem mozognak-e. Vagy ahogy más is írta, vannak akik kifejezetten ezek felvásárlásával és továbbadásával foglalkoznak.
Adac tesztesek a nagymárkák (Maxi cosi, Britax, Cybex), de már megfizethetőbbnek is vannak tesztjeik (pl. Joie).
Szerintem egy ülésen látni és érezni, ha balesetes, pláne ha levehető a huzata. Ha sérültek, mozognak, eldeformálódtak elemei, akkor nem szabad megvenni. Azért ha látott már valaki ülést huzat nélkül, akkor tudja, hogy nem egy bonyolult szerkezet, amin annyi rejtett hiba lehet. :) De ha pl. csak agyon van nyúzva az isofix talpa sem vennén meg, mert lehet csak ki-bepakolásnál nem vigyáztak rá, de azt már fenntartásokkal kezelném így 3 évnyi tapasztalattal a hátunk mögött.
Szerintem nagyon kevés balesetes ülés van alapból. DE! Részemről inkább az a kérdés, hogy milyen jóérzésű ember próbálná azt eladni? Én őszintén nem is feltételezném, de lehet naiv vagyok, vállalom.
Mi megtehettük, hogy vegyünk egy nagy márkától új ülést, mert sokat autópályázunk és fontosnak tartottuk. Nem azért vettük, mert jó "befektetés, így ha sérült/balesetes lenne, eszembe sem jutna majd használtan meghírdetni. Ilyen formán továbbra is úgy vélem, hogy előbb vennék hasonló anyagi hátterű családtól át egy pár éves ülést, minthogy egy szuperolcsó, kitudja milyen univerzálisat vegyünk 0-36 kg-ig.
(Egyébként ha valaki nézegeti az adac teszteket, akkor nagyon nagy százalékban azt látja, hogy sok ülés nem a formán, kialakításon, anyagon bukik meg, hanem azon, hogy mondjuk az isofix talp nem tartja fixen az ülést, ütközésnél elenged, stb. Ilyen formán bennem sokszorosan él, hogy nagyon nem mindegy, hogy erre pl. tesztelték-e.)
Viszont senkit nem akarok meggyőzni, mindenki úgy cselekszik, ahogy az ő biztonságérzete megkívánja. A miénk így kívánja, elfogadom ha másé meg máshogy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!