1 hónaposan csatos hordozó használatát itt miért nem ajánlják?
Nekem Liliputi rugalmas kendőm van, ennek a használati útmutatója azt írja a csatos hordozóra, hogy:
- A praktikum szempontjából a csatos hordozó a legjobb választás. Erős tartású derékpántja, valamint vastagon párnázott vállpántja tökéletesen osztja el a súlyt. 3,5kg-20kg ig használható, hordozhatunk vele elöl, háton és csípőn, akár hosszú órákon át, kivéve újszülöttek esetén, mert akkor csak rövid ideig tartó, alkalmi hordozásra ajánljuk.
Újszülöttnek rugalmas kendőt és karikás kendőt, koraszülöttnek szövött kendőt ajánl.
A háton hordozásra írja, hogy szövött kendőben már újszülött kortól lehet, de formázott hordozóban ki kell várni azt a mozgásfejlődési szakaszt, mikor a baba már stabil törzstartással rendelkezik. - Szerintem ez a válasz a kérdésedre. Remélem tudtam segíteni.
6 hetes volt a fiam mikor csatosba raktam. Manduca XT-t használunk, újszülőtt szűkítővel.
Akkor volt emlékeim szerint olyan 4.5 kg, de szépen volt benne a làba, gerince is jó ívben volt.
Jól kell beállítani és lehet használni, nem is értem miért ne lehetne...
Annyi, hogy a kendő jobban alkalmazkodik a babához, elvileg stabilabban tartja, jobban körbe öleli. De személy szerint én utáltam, mert beleizzadtunk nyáron.
Szerintem a határán vagytok a csatos és mei thai /kendős hordozóknak. Súlya miatt jobb a csatos már, de kérdés mennyire tartja már a fejét stb., hogyan lenne egy csatosban. Mei thait ajánlom még, az jó már/még és könnyebb megkötni, mint a kendőt.
Ajánlom a facebook-on továbba a Hordozz szabadon kérdezz bátran csoportot, ott vannak hordozási tanácsadók is.
Az sem mindegy hordozási szempontból te milyen alkat vagy. Van, akinek a Manduca vagy a Liliputi csatos pl túl nagy és egyszerűen nem tudja úgy behúzni a pántokat. Érdemes kipróbálni megvétel előtt.
Én ByKay márkájú csatos hordozót kaptam a barátnőimtől.
1 hónapos volt a kisfiam amikor először bele mertem rakni, akkor volt 54 centi és 3480 gramm.
Vissza kellett hajtani a hordozó alját, hogy méretben megfelelő legyen neki és rá kellett aplikálni a szűkítő csatot, hogy kényelmesen tudjon kuckózni rajtam.
Most 3 hónapos, 59 centi és 5900 gramm, már nem kell visszahajtani a hordozó alját. A szűkítővel nem tudom mit csináljak. Nem akarom, hogy nagy legyen a terpesze anélkül. Még hagyom egy kis ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!