Használt babakocsi vásárlásánál mire figyeljek?
Kerekek, fék milyen állapotban.
Huzat levehető-e.
Összecsukás. Cipzárok. Meg úgy egyáltalán. Arra megy-e amerre tolod. 🤣
Nézd át rendesen.
Én egyszer befürödtem vele.
Az anyósom vett az első gyereknek 10 éve használtan egy ABC Design 3 kerekű 3in1 babakocsit a keresztlányától. A csaj kb. 6 hónapig használta. Anyósom oda volt meg vissza, hogy milyen rendes a keresztlánya, hogy a féléve 120 ezerért vásárolt babakocsit a töredékéért adja neki.
Nagyon örültem neki mert ténlyeg makulátlan volt a kocsi kívülről de pár nap után előjöttek a hibák.
Hiába volt fél éves a babakocsi. A kerekei kivoltak mert a csaj a lépcsőházban rángatta fel le. Megnézettük hátha meglehet csináltatni de a szerelő szerinte csapágyas és macerás lett volna a javítás meg marha drága.
Instabil volt a mózesrésze is ha megfordítottam majdnem kibukott a gyerek belőle.
Újat kellett vennünk sajnos és kidobni a másikat.
Anyósomat sajnáltam, hogy kidobott érte 80 ezret ami akkor elég nagy pénz volt.
Nem akart vele összeveszni mert átverte őt. Azóta nem beszélünk.
Nálunk ami “hiba” volt, az a váz szerkezet. Belül, ülés/fekvő rész alatt általában van egy merevítő rúd keresztbe, ami összeköti a két oldalsó váz részt. Nálunk ez a rúd repedve volt egyik oldalon és el is tört 2 hónap után.
DE! Ezzel nincs semmi gond. Ha ilyet látsz és emiatt adják olcsón a kocsit (nekünk 20.000 volt az átlag 70.000 helyett) akkor egyszerűen el kell vinni egy ügyes hegesztőhöz, aki nem túl sok pénzért ezt javítja. A miénk stabil azóta is, pedig terepre is megyünk.
Esetleg a márkának nézz utána, hogy használt cikk oldalakon mennyire gyakoriak a hozzá tartozó kiegészítők, alkatrészek, adapterek, mert ha később szükség lenne rá, jó ha van lehetőség.
Sajnos a Brendon ha jól hallottam kivonul az országból, ők sok alkatrészt árulnak (kerekek, belsők, stb), alternatívát érdemes keresni ha kellene.
Amúgy nekünk is ABC design a használtan vett kocsi, mi szeretjük, strapa nagyon (mamba van nekünk) de pl kereket csak külföldről tudnék beszerezni vagy ha veszek egy donor kocsit az alkatrészek miatt használtan.
a szokásos: nemdohányzó, garázsban tartott, hölgytulajdonostól, törzskönyvvel, rendszeresen karbantartott...
olajcsere mikor volt, kerekek mennyire kopottak (dot-szám!), légszűrők, fékek, futómű kopog-e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!