Mikor váltottatok olyan autóülésre, ami nem dönthető?
Figyelt kérdés
Kisfiam 7 hónapos, 9 és fél kg. Egyenlőre hordozóban kocsikázik, mert 13kg-ig jó. Viszont van egy autós ülésünk, ami 9kg-tól használható, de sajnos nem dönthető. Kisfiam még csak pár napja ült ki "szabály" szerint mászásból, de már pár hete csak ülve hajlandó a babakocsiban lenni. A hordozó elég kenyelmetlennek tűnik, viszont az ülésben nem szimpi, hogy nem lehet dönteni. Szerintetek mikor érdemes kicserélni? Ha nem muszály nem vennék új ülést, meg eleve nem is találok olyat, ami forgatható, dönthető és nem Isofix.
7es vagyok, én is csatlakozom: mi is menet közben, hátra nyúlva döntöttük az ülést ha elaludt :) Pedig nem egy cybex-ünk volt vagy hasonló.
2021. szept. 17. 21:15
12/14 anonim válasza:
Igen, akár menet közben is “döntögetem”, úgy van kitalálva, hogy egy kézzel, egy mozdulat, de semmiből nem tart mondjuk félre állni akár. De az egy évesemnek még nem kell döntögetni, mert eleve úgy ül benne, hogy félig döntve van. Az pont elég arra, hogy ne billenjen előre a feje.
Az 5 évesem meg ha elalszik, szerencsétlen úgy néz ki, mintha ki akarna törni a nyaka. Rossz ránézni, mindig igazgatom, ha nem én vezetek, de vissza esik.
2021. szept. 17. 21:19
13/14 anonim válasza:
"Oké, elalszik útközben. És akkor menet közbe döntögetitek?!"
Nyílván a következő lámpánál (ha nem ül mellette senki), nem nagy kunszt.
"Nem kezeslábasba, vagy bundazsákba kötöttem be én sem, elhiheted 3as."
Nagyon nem tudok mit hinni, mert nem részletezted. Egyébként a bundazsák pont jó lett volna, ha olyan aminek van kivágása az övnek, mert akkor belül fut az öv, nem a csúszós vastag anyagon.
7-8 hónapos volt a babánk, amikor megtanult ülni. Ekkor vettünk neki gyerekülést. Szeretett abban üldögélni, mert jól kilátott. De hosszabb utakon gyakran elaludt, ezért sokáig vittük a babahordozót is, mert abban jobban aludt. Később, úgy 1 éves kora után a babahordozó már elmaradt, kinőtte, ilyenkor az ülésttámlát a gyereküléssel együtt megdöntöttük, ha elaludt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!