Sportkocsi, tricikli vagy egyik sem?
Kislányom egy éves múlt. Egy egyszerű, 15 kg-ig terhelhető multifunkciós babakocsit választottunk egy évvel ezelőtt, amit nagyon szeretünk. Egy hónappal ezelőtt a férjemmel szóba került, hogy vennünk kellene egy sportkocsit, amit nem olyan körülményes autóban szállítani, mint a meglévő babakocsinkat, amit nem tudunk beletuszkolni. Nagyon szeretünk kirándulni, a gyerkőc egyre nagyobb és persze nehéz is már (10 kg). A jelenlegi kocsink ugyebár 15 kg-ig terhelhető, de az az igazság, hogy úgy érzem, nem tudjuk megfelelően kihasználni. Max a napi sétákra és a védőnőhöz való utakhoz használjuk, de többnyire autóval közlekedünk. A járdák borzalmasak itt, egy év múlva fogunk elköltözni. Játszótér, parkok nincsenek. A párom támogatná az ötletet, hogy vegyünk egy kisebb súlyú sport babakocsit, amit az autónkban is kényelmesen tudnánk szállítani. A pici már jár, de még hamar elfárad. Nekem nagyon tetszenek a triciklik is, több fajtát megnéztünk, de úgy gondolom, hogy nem tudnánk kihasználni, viszont a kislányunk később lehet, hogy szeretné. A férjem azt mondja vegyünk egy sportkocsit, ami tökéletesen megfelel nekünk erre a terepre és be tudjuk rakni az autónkba. Ki is nézett egy 22 kg-ig terhelhetőt. Én egy picit tanácstalan vagyok, mert a meglévő babakocsinkat sem tudjuk maximálisan kihasználni és ha ugyanez történne a sportkocsival is, az nem lenne jó.
A kérdésem a következő lenne. Ti beruháznátok egy sport babakocsira / triciklire, vagy inkább maradnátok a jelenlegi babakocsinál, amit szállítani se nagyon lehet? Szerintetek érdemes lenne váltani?
Nem vennék újat. Méghozzá azért, mert ami nem egy túl extra sport babakocsi, nem biztos, hogy kisebb lesz, mint a másik. Nekünk egy 3:1-ben,jó masszív babakocsink van, és egy kis kocsink. Nehezen fér be, ezért akartunk mi is 1 éves kora körül venni egy sportot. Igazából nem voltak kisebbek, mivel pl egy esernyőre hajtható pl gosszabb, mint a miénk. Szóval nem fért be jobban. Ami tényleg kicsire hajtható, az meg piszok drága. Legalábbis nekünk, mert annyit nem használtuk volna.
Ma már másfél éves, nem is marad meg a babakocsiban, sétál velünk kb 2 hónapja.
Én se vennék.
Imádtam a 3in1 babakocsinkat és mi is a gyerek 1 éves kora körül kezdtünk el agyalni, hogy le kellene cserélni kisebbre.
Vettünk egy nem sokkal kisebb kocsit jó drágán. A lányom nem volt hajlandó megmaradni benne (persze ez a boltban nem derült ki, csak hosszabb séta alkalmával). Kaptunk triciklit is, de azt is inkább ő tologatja és keveset ül benne. Talán ha 5x használtuk.
Nem vagyok egy hurcianyu, de ha visszatekerhetném az időt, akkor inkább csatos hordozót vennék. Könnyű, ameddig futkározik a gyerek, a hátadon nem zavar hordozó, a kezeid szabadok. Ha elfárad a gyerek, akkor meg csak beleteszed és mehettek is. Szerintem sokkal praktikusabb, mint babakocsival futkosni a kicsi után (főleg, ha rosszak az útviszonyok)
Te ismered a gyereked, te tudod, hogy mennyit van el babakocsiban. Ha órákat is el tudod még tologatni benne, akkor megfontolandó az új kocsi (imserősék pl a gyerekük 3 éves koráig azzal közlekedtek), ha már most keveset használjátok, akkor értelmetlen kiadni rá pénzt.
A nagy 20 hónapos korában vettem új kocsit, és ki is használtuk. Ő 18 hónaposan indult el, a város másik végébe jártunk tömegközlekedve gyógytornára, jól jött.
A kicsi 18 hónaposan kapott egy kicsi könnyűt (könnyebbet mint anno a nagy - rengeteget fejlődnek pár év alatt is a babakocsik), emeletre kell cipelnem, ezzel nem kapok sérvet.
Szóval igen, ha csak azért nem használnám a babakocsinkat, mert nagy és kényelmetlen, biztos lecserélném bármikor.
A 22 kiló súlyhatár viszont nekem túlzás (átlagos 3 éves 15 kg), inkább az ülés mérete, a kupola távolsága az ülés tetejétől a lényeges, hogy sokáig lehessen használni.
Triciklit sose vennék. Még az összecsukható is több helyet foglal, nem tud aludni benne a gyerek, nem véd a kupola semmit, bizonyos boltokba be se engednek vele...
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat! Nem értem miért kell lepontozgatni..
1. A férjem által kinézett babakocsi nem sokkal a könnyebb meglévőtől.. Lapra csukható. Megnéztünk többet is, de ami tetszett is és praktikus is, az majdnem 40 000 Ft-tól kezdődik. Most akciósan 30 000 Ft lenne. Én nagyon ódzkodom tőle, persze lehet jobb lenne, de a jelenlegit se nagyon tudjuk kihasználni. Tavasszal is mondtam, hogy sajnálom ezt a babakocsit, mert nagyon szeretjük, de csak "áll" itthon. Egy gyermeket tervezünk még, neki persze jó lesz később.
2. Én is attól félek, hogy a boltban nem, hanem utólag derülne ki, hogy nem tetszik neki a kiválasztott sportkocsi. Egyébként nagyon szereti a babakocsis sétákat, autóban is imád utazni, nézelődik, jókat alszik. Mostanában vettem észre, hogy a lábánál mintha kezdene kényelmetlen lenni, de mivel overallban volt kint, lehet csak azért tűnik úgy..
3. Mi falun élünk és a kötelező sétákon, védőnőn, játszóházon kívül nem nagyon járunk itt máshova a gyerekkel, a boltot letudjuk hétvégén vagy a férjem ugrik be munka után, ha valami nagyon kell.
Köszönöm szépen a válaszokat, igyekszem mindent fontolóra venni! A triciklit így teljesen kizárnám, a sportkocsit még alaposan átgondoljuk. Szerencsére van idő megfontoltan dönteni.
Én beruháznék, sőt 1 éve be is ruháztam mert a 3in1 babakocsit nem birtam betenni a kocsiba. Ha javasolhatom ne lapracsukhatót vegyél hanem esernyőre csukhatót. Valóban, a masszivabb daraboknak húzós az áruk, ezért én nézegettem használtat is, van belőlük bőven pl a jófogáson. Végül én Espirot vayot vettem, használtan, abszolút megérte, könnyű pakolni. Sokszor ki se veszem a kocsiból, mert ha megyünk valahová úgyis kell, szóval szerintem biztosan kihasználnád.
Triciklink is van, de autóba hurcolászni nem javaslom, macera és sok helyet foglal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!