Használtok pelenkázó táskát? Milyet érdemes venni?
Szerintem a pelenkázó táska tipikusan az a dolog, amit akkor érdemes megvenni, miután már ott a baba és tényleg úgy érzed, hogy szükséged van rá.
4 hónapos a lányom, nincs pelenkázó táskánk, és még egyszer sem hiányzott. Amit kell, azt bedobom egy válltáskába vagy egy hátizsákba, és uccu neki. Amúgy ha vennék, akkor olyat vennék, ami kicsi, könnyű, kompakt, de sok a tárolóhely benne (értsd: zsebek).
Én nem használok/használtam.
Nekem van egy nagy sokzsebes táskám, az van megpakolva pár db pelussal, törlő,váltásruha stb.. ez benn van az autóban, nem szedem ki sosem. Illetve én az a tornazsákhátizsákos típus vagyok, nekem abba van egy db pelus és egy kis csomagos popsitörlő mindig. Azt ha nagyobb a baj, ott az autóban. 20hós a fiam, eddig bejött.
Egy a lényeg: sok fakkja, zsebe legyen!
Hogy mennyi, az függ attól is,
- hogy anyatejes vagy tápos-e a kicsi (elég egy kis üveg, illetve szoptatáshoz, ha kell kellék, pl. bimbóvédő, vagy kell vinni táphoz termoszban forralt meleg vizet, tápot, üveget)
- hogy milyen messzire, mennyi időre mentek el otthonról (ha bármikor haza tudsz ugrani, akkor elég kevesebb csereruha, de ha akár több étkezést is máshol oldotok meg, akkor akár több váltásruha, több cserepelus, több ennivaló kell)
Amúgy pedig kell benne hely szortírozva pelusnak, pelenkázókellékeknek (popsitörlő, zacskók a szemétnek és használt pelusnak, popsikenőcs, pelenkázóalátét), komplett csereruhának, étkezési kellékeknek.
A pelenkázóalátéthez: lehet kapni drogériákban stb. kimondottan pelenkázóalátétet, de nekünk jobban bevált a 40x60 cm-es sima inkontinencia betét, gyógyászati segédeszköz boltban kapható/rendelhető, nagyobb kiszerelésben, mint a pelenkázóalátét, és jóval olcsóbb annál.
Hogy a formája milyen, az attól is függ, hogy hogyan fogsz közlekedni a babával. Ha hordozod elöl, akkor jó lehet a hátizsák, ami jobb a hátadnak, mint a válltáska, de ha már majd hátra rakod a babát, a hátizsákot nem tudod felhúzni. A mélykocsira a nagyobb válltáskát jól fel lehet akasztani, de ha van alsó kosara a babakocsinak, akkor abba tök mindegy, milyen táskát teszel.
A sportkocsik egy részének és az esernyőkocsiknak általában nincs már alul kosaruk, és ilyenkor már a gyerek is túl nehéz a hordozáshoz (és amúgy is tud már járni :) ), ekkor már egyértelműen a hátizsák jön jól.
Előző vagyok
És lesz benne még egy csomó más is: pl. cserecumi, ha cumis a gyerkőc, kedvenc állata :D és társaik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!