Milyen hordozó kendőt ajánlanátok?
Karikás kendőt javasolnám. De egyszerűbb, ha beszélsz hordozási tanácsadóval.
Nagyobb babaüzletekben is vannak és próbálhattok is.
Az a baba, akinek dévényes kell, valószínűleg feszes izomzatú, rájuk speciális szabályok vonatkoznak a hordozásnál. Ki kell(ett volna) kérni hordozási tanácsadó véleményét.
Én 3,5 éves koráig hordoztam a fiam, szóval azt mondani, hogy a 7 hós nagy ehhez, bődületes baromság. Az szintén nem igaz, hogy hátráltatja a mozgásfejlődést. Az idő alatt, míg mondjuk bevásárolok, nyilván amúgy sem tenném le a bolt padlójára.
"amit írtam tapasztalat, egy ekkora baba ha nem volt soha kendőben már nem akarja ezt."
Csakhogy a tapasztalatod egyetlen egy gyerekre korlátozódik, a sajátodra. ;)
Ez így irreleváns.
Rengeteg gyerek szereti (meg) a hordozást és teljesen függetlenül attól, hogy mikor kezdik hurcolni.
Saját nagyobbikom pl: 1,5 évesen került először csatosba, imádta, "holott" pár hetesen ordított a kendőben. Szomszéd gyerek 2 évesen "kezdte". A kisebbiket tervezte csak hordozni az anyja, de a tesó elirigyelte. És még rengeteg példa van.
Kérdező, a karikás féloldalasan terhel és nehéz vele házimunkát végezni.
Egy mindenhol állítható kendős csatos, amit a derékpántba is lehet csatolni (így nem terhel vissza a babára), már jó lehet nektek. A nagy súly miatt csakis háton.
Ringa, Möbius...
Csatos hordozót használunk. 13 hós 10 kilós kislányom van. Sokszor vagyok vele egyedül és hatalmas salegítség pl. amikor nagybevásárlás után a hátamra kötöm és szabad mindkét kezem. Ritkán, de előfordul, hogy nem vagyunk otthon az alvásidejében. Ilyenkor szívesen durmol a hátamon, ha mozgásban vagyok.
Csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!