6 hónaposan nem késő már elkezdeni a hordozást? Mennyi időt lehet benne a baba?
Fiam nagyon szeret kézben lenni, ha fáradt vagy valami problémája van csak ott nyugszik meg. Kézben is alszik el.
Viszont már 8 kiló, egyre nehezebben bírom ezt, így beruháztam egy csatos hordozóra. Nem késő már? El fogja még fogadni? Nagyon izgága, mozgékony gyerek, állandóan jár keze-lába. (ne kérdezzétek miért nem előbb kezdtük a hordozást, nem voltam ellene, egyszerűen csak komolyabban eszembe sem jutott)
A másik kérdésem, hogy mennyit "egészséges" egy ilyenben tartózkodnia a babának? Nagy mozgásfejlődésben van éppen, próbál felülni és négykézláb rugózik, szóval talán a mászás is elindul lassan. Mindkét irányba forog, klasszikus kúszás helyett lábbal megy előre, és a fejét lent tartva halad.
Ilyenkor sokat kéne lent lennie hogy gyakorolja a mozgást, igaz? Mégis mennyit lehet a hordozóban? Jó lenne néha hogy tudjam végezni a házimunkát, meg persze kimozduláshoz (bár ahhoz néha a babakocsit is szereti).
Altatáshoz ha beleteszem utána szerintetek könnyen ki tudom venni hogy letegyem az ágyába? (könnyen ébredős típus) Vagy aludjon rajtam végig? (gremese csatos hordozó)
1,5 éves korában kezdtem (alkalomszerűen) hordozni a lányomat. Neki pont a mozgásfejlődése akadályozta nagyon pici korában (feszes volt, fájt neki), később meg elfelejtődött.
Egyébként voltatok neurológusnál vagy gyógytornásznál? Nem túl jó ahogy "kúszik", problémára utal. Nézesd meg!
Nemrég voltunk neurológián is (más miatt) és ortopédián is mindent rendben találtak.... igaz, az még a négykézlábra állás előtt volt, de ez a "haladás" igen.
Úgy kéne kússzon, hogy kézzel húzza magát előre? Mert ilyet nem csinál, de valamelyik orvos mondta hogy az nem baj, ha olyan nem lesz, azt is kúszásnak nevezik, ahogy ő halad, és hogy az jó..
Én nem tudom.
Nálam pl. kimaradt babakorban a kúszás...
De ránézetünk persze, ha nem jó így.
A kúszás akkor jó, ha halad vele a baba. Én ezt tanultam.
Plusz az enyém is fèloldalasan kúszik (átellenesen az egyik labbal-kézzel lendít a másikkal tàmaszt), mászása meg hibátlan.
A hordozás nem akadályozza a babát a mozgásfejlődésben. Ugyanis ahogy mozogsz a babával, a baba agya ugyanúgy átveszi a mozgásokat, a ritmust, és ugyanúgy, ha nem jobban meg fog tanulni mindent. De ezt egy hordozás tanácsadó jobban el tudja magyarázni neked.
Én születésétől kezdve hordoztam másfél éves koráig a lányomat 0-24, mert extrém hasfájós volt, extrém módon fogzott, traumatikus születése volt, és extrém szepás volt. 5 hósan már mászott, 6 hósan felállt, 8 hósan pedig elindult. Nagyon keveset volt a földön, de mégis nagyon gyorsan haladt a mozgásfejlődésben, és bár kevés ideig, de csinált mindent, semmi nem maradt ki. 8 hós korától meg normalizálódtak a dolgok, kB felé felé arányban sétált, és kéreckedett fel a hurciba.
Hordozd nyugodtan, annyit amennyit a baba igényli, ha azt látod, hogy nyűgös a hurciban rakd le, de csak azért, mert egyesek szerint egészségtelen sokat hordozni, azért ne vond meg tőle. Ha megfelelő eszközben, megfelelő módon, a baba igényeit szem előtt tartva hordozunk, akkor nincs olyan, hogy egészségtelen a hordozás, és nincs korlátja sem.
Lépj be facebookon a Hordozz szabadon, kérdezz bátran csoportba, és tedd fel ott is ugyanezt a kérdésed, szakértők, hordozás tanácsadók is megerősítenek abban, amit írtam.
Nincs későn elkezdeni.
Hogy le tudod-e rakni a hurciból aludni, az sokmindenen múlik. Nekem általában sikerült, de az enyém mellett ágyút lehet dörgetni, ha alszik.
A mozgásfejlődést nem hátráltatja a hordozás (nyilván nem 24/7 lesz rajtad).
8 kg-mal már a hátadra kell tenni. Tetszeni fog neki is, tud majd nézelődni.
Utolsó: köszi!
Előre semmiképpen nem mehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!