Vonatozni babakocsival lehet?
Nagyon nehéz lenne.
Mi is vidéken lakunk, tömegközlekedünk. Sokkal könnyebb hordozókendővel. 9 hónapost már csatos hordozóba is teheted.
Van 2 kezed, nem? Megfogod a babakocsi 2 oldalát és felemeled. 🤷🏼♀️
Egyébként gondold át szerintem még egyszer ezt és ha neked hiányzik a nyüzsi, akkor amikor a férjed otthon van a babával, menj el Bp-re. Neki 9 hónaposan nincsen szüksége a füstre, lökdösődésre, hangzavarra.
A magas vonatra egyedül nem szenveded fel a kocsit, az tutiziher, úgy meg nem mernék elindulni, hogy mindenképpen kell segítség, mert mi van, ha nem akad éppen senki...
Egy olyan megoldást olvastam egyszer valahol, hogy anyu magára kötötte a gyerkőcöt, és picire összecsukható babakocsival mentek, így fel tudott szállni, aztán a célállomáson már tudta tologatni a kölköt.
A KöKi lépcső nem gáz, oda simán felcipeltem volna az enyéimet kocsistul, de a vonat szűk és iszonyat magas, inkább létre, oda tuti nem tornázod fel magatokat.
3.
Mint mondtam pl valami babás programra mennék, mint a Kerekítő foglalkozás...
Oda minek menjek baba nélkül? :D
Szoktam nélküle menni ha a férjem itthon van, de pont ez lenne a lényege hogy ha itthon ülünk egyedül sea az legyen hogy itthon ülünk egyedül, hanem legyen valami program, baba mama klub, kerekítő vagy bármi :/
Jól írják. Lehet babakocsival közlekedni, de neked kell megoldani, hogy tudj közlekedni vele.
Én 20 évvel ezelőtt közlekedtem babakocsival párszor a vonaton. AKkor még a régi vonatok voltak, és csak úgy tudtam megoldani, hogy a peronon megkértem valakit, hogy segítsen a felszákkásnál. Mindig segítettek. Amikor felszálltam, akkor vagy kint maradtam a babkocsival, és végig állva utaztam, vagy összecsuktam a babakocsit, és a kicsivel a kezemben ültem le. Leszállásnál úgyanúgy kértem segítséget. De ez fárasztó, így átváltottam a "kengurura" Nem tudom ma hogy nevezik, de régen így nevezték a babahordozót amit magamra kellett kötni. Sokkal jobb volt, és könnyebb a közlekedés vele. Ilyenre gondolok.
KöKin elég sok az utas, mindig találnál valakit, akit megkérhetsz, hogy segítsen. De segítség kell, igen, ez van, valóban nincs lift, és sokszor mozgólépcső sem!!!!
Lépcsőn is és a vonatra fel/le szállni is nehézkes....
Én bringával szoktam arra járni, hát mint mondjak, cipekedés az van... Ha már bringa, arra légyszi figyelj oda a vonaton, hogy a kerékpárszállító a kerékpárosoké is, és nem csak a babakocsisoké...! Többségében nem szokott gond lenni, legtöbb babakocsis korrekt, de van 1-2 delikvens, aki azt képzelni, hogy neki elsőbbsége van, mi több, ki is akad, ha megjelenik egy kerékpáros a kerékpárszállítóban.... Na csak ennyi.
(Amúgy bringást is megkérhetsz, hogy segítsen, ha nem látsz mást! Le lehet lakatolni a segítség idejére a bringát....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!