Miért nem akar autóban megmaradni a lányom? Sír rugdos nyöszörög nem értem miért. Ti gyereketek nyugodtan van?
Az én nagyobbik fiam is kb. 6-8 hónapos koráig bírta az autót, onnan jött egy mélyrepülés, és kb. 2-2,5 éves korától megint bírja.
Amit én hosszabb utakon bevetettem: mellé ültem és mesét olvastam, énekeltem, ilyen csikizős játékokat játszottunk (nyilván amennyire egy bekötött gyerekkel lehet), játszottunk.
Amennyire lehet, alvásidőre időzítettük az utat, többnyire bejött. Nyilván ezt egy nyolc órás útnál nem lehet végig megoldani.
Az nem megoldás, hogy félúton megálltok egy napra valahol? Akkor csak 4-4 órát utaztok, közben megálltok, talán alszik is.
Nekem most a pici fél éves, és nem tudom mennyire fogja bírni a több órás autózást, ezért mi beiktatunk az utazásunkba egy köztes úticélt.
Mekkora a gyerek?
Mitől muszáj hazamenni?
8 óra autózás, az kb. azt jelenti, hogy 500-800 km-re laktok egymástól. Ha kicsi gyerekkel nem tudsz odamenni és otthon sem tudod hagyni, akkor nem leszel ott az esküvőn. Ekkora távolságnál ezt tudomásul kell venni.
Ha rövidebb időt még elviselne, akkor mondanám, hogy két napot szánj az utazásra (tehát megaludni valahol útközben) és tarts rendszeres pihenőket. De ha félórás utat is végigsír, akkor ez se nagyon megoldás.
Én ugyan apa vagyok, de ilyen áron nem mennék a testvérem esküvőjére, ill. próbálnám a feleségemet lebeszélni róla.
8 órás autó úton én is nyöszörögnék rendesen.
Repülő nem megoldható semmiképp?
Ha nagyon muszáj, bár én nem mennék az biztos hiába imádom a tesóm, akkor éjjel indulnék el mikor alszik.
3 gyerekünk van, mindig alvás időben megyünk, ha megoldhato.
Csak feltudja mérni a férjed, hogy mire képes.
Én se mennék, lesz ott elég vendég, egy esküvő számomra nem egy életbevágó dolog. Már ha nem bírná a babó. Az én 6 hóbaposom eddig szuperül autózott, most a hétvégén volt nyöszörgés, de kb fèl-egy óránként megállva, amikor kellett, etetve, ènekve, puszilgatva átvészeltük azért.
Ha ezek nem működnènek, nem mennék messzire...
Mi szombaton megyünk szintén 8 órás útra (Románia-Pest). Mi is este fogunk indulni. A férjem lefekszik délben, és este 8 körül fogunk indulni. Így kB végig fogja aludni az utat. Visszafelé is így jövünk.
Ha tehetitek akkor induljatok 1 nappal korábban, a férjed pihenjen legalább 8 órát az indulás előtt, és mikor megérkeztetek is legyen lehetősége pihenni az esküvő előtt.
Mi mindig így utazunk a lányommal, mert max 1 órát bír ki a kocsiban, utána őrjöng.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!