Most akkor mászni fog vagy kúszni?
Sziasztok. Van egy 6,5 hónapos kisfiam. Forog minden irányban illetve körbe-körbe kúszik. Voltunk 6hós védőnői státuszon, ahol ez ellhangzott és a védőnő mondta, hogy ebből lesz a mászás. Most akkor ő nem fog kúszni előrehaladás érdekében? Kihagyja és csak mászni fog? Vagy a körbe-körbe kúszás is betöltheti a kúszási "állomásunkat"?
Mikor várható a mászás? 26-án lesz 7hónapos. Felpucsít ha hason van, de nyújtott lábbal tolja az arcát a szőnyegen vagy az ágyon. Néha látok nála kúszás jellegű haladást mint ha egy versenyúszót néznénk, "fél-forgásokkal" ide-oda megy előre de csak pár centit. Mintha úszna úgy néz ki. (Remélem érthető ahogy fogalmaztam)
Köszi a válaszokat.
Mászás a négykézlábra állásból lesz, ebből kúszás szerintem, de lehet csak rövid ideig fog, és hamar mászásba vált át.
Az én fiam 2 napig kúszott, majd átváltott mászásba, mert a gyorsabb és nem annyira megerőltető. A lányom 2 hónapig kúszott mielőtt mászott volna. Már tudott négykézláb menni, mégis sokszor lehasalt még kúszásba, mikor azt érezte biztonságosabban. Uez járásnál is, tud már jarni, de sokszor még mászik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!