Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is így éli/élte meg ezt a...

Más is így éli/élte meg ezt a dolgot? Cici kontra cumisüveg?

Figyelt kérdés

ma először tápszerrel pótolnom kellett a szopi mellé, mert olyan drasztikusan lecsökkent a tejem, hogy napok óta alig tudott enni a babám, ma pedig már csak 40 ml-t tudott kiszívni két mellből. szóval nem volt mese, fogyott a gyerek, eddig próbálkoztam, de azért éheztetni sem lehet így a gyereket. se alvás se egy nyugodt perc. ügyeletre mentem, írattam tápszert és tejszaporításba kezdtem, aminek már este 10-re meg is lett az eredménye! már 90g-ot tudott szopizni (ennyit mértem, utána még vissatettem, talán még sikerült neki egy kevéske plusz)

szóval délután 2x pótoltam szopi után.

amikor cuppogta a cumisüveget (végre ma először lakott jól a héten), tágra nyílt szemmel nézett a szemembe és láttam, hogy jó neki. úúúúgy cuppogta a cumisüveget, mintha a cicim lett volna, hát sírtam!!! eddig természetes volt, hoyg szopik, és szeretttem szoptatni, de ma rájöttem, hogy ez tényleg sokkal több, mint etetés a számomra. egyenesen imádok szoptatni! a szívem szakadt meg, és egyszerűen lelkileg fájt, hogy üvegből kellett etetnem.... mintha eltűnt volna egy pillanatra, ami csak a miénk a kisfiammal...

másnál hogyan mennek ezek a dolgok? én nem vagyok túl érzékeny ember általánosságban, de ez mélyen érintett.

ráadásul anyósomon még láttam is a kárörvendést és a titokban örülést, hogy hátha végre megszabadul a cicitől ,akkor ő is meg tudja etetni, mert eddig ez volt a legnagyobb szívfájdalma, hogy nélkülem nem mehet sehova a gyerek, hozzáteszem 3 hónapos lesz.

nem hogy bíztatott volna, még rá s tett egy lapáttal, olyanokat mondott, hogy örüljek hogy eddig volt tejem (múltidőben!!!), és rám akarta erőszakolni magát, hogy jön megcsinálja a tápszert és megeteti a manót, aztán dobott egy hátast, mikor mondtam, hogy nem kell, és meg tudom én is csinálni a tápszert. (amin persze csodálkozott, hogy ezt már így kell, mert ugye 30 éve még máshogy volt, na mindegy...)

nem az anyós-dolog a lényege a mondandómnak, biztos érzékenyebb vagyok a ma történtekért, mert egy kicsi elveszett a varázslatból ... ezért talán többet belelátok a dolgokba. pedig nem a világ vége és udom, hoyg helyre fog még állni a tejtermelésem néhány napon belül.

más is ilyen rosszul éli meg ezt a dolgot? hiszen sok anyuka egyáltalán nem tud szoptatni és mégsem sírnak emiatt....

2010. júl. 11. 00:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nekem egy mellgyulladás miatt,kb 1.5 hós volt a lánykám,lett kevesebba tejem.kéz voltam,mint a matekházi,mondván"milyn anya vagyok,nem tudok enni a dni a gyerekemnek"aztán a védőnő megnyugtatott,ő bizony anyatejpárti,de csecsemőt nem éheztetünk,mással is előfordul,ha tápi kell,akkor az kell,ne csináljak belőle lelkiismereti kérdést.nyugodj meg,ettől nem fog kevésbé szeretni.sajnos előfordul.egy 4 hós anyucija
2010. júl. 11. 00:38
 2/8 anonim ***** válasza:
55%

Nagyon sok a tejem, de kezdettől fogva nem szopik a babám. Talán ötsuör, ha sikerült szopnia. Ez nekem egyrészről csőd volt, sikertelenség, hogy nem vagyok képes szoptatni őt, pedig erre készültem, de nagyon... másrészről hiányzik az a fajta intimitás, amit egy párszor sikerült megtapasztalnom, de sajnos túl kevésszer, a szoptatás semmihez sem hasonlítható közlsége.

De nem szabad sírnom, mert mégiscsak anyatejes, ha üvegből kapja is, és gyönyörűen fejlődik! Miközben rengeteg anyuka pár hetesen feladja a tejért való kjüzdelmet, és tápszerre vált. A fiamnak sosem kell éheznie, nem aggódom, hogy eleget kap-e, elég lesz-e a tejem estére, és persze nélküle is elmehetek ide-oda, ha muszáj.

(Enyém anyós támogatóbb, nincs rá panaszom, bár már emlegette a hozzátáplálást... 3,5 hónapos a pici még csak, úgyhogy határozottan nemet mondtam.)

Megható volt, ahogy írtad, hogy a gyermeked akkor lakott jól azon a héten... mélyen érintett. Amikor még szoptatni próbáltam, volt, hogy kiéheztetéssel próbáltam rávenni a fiamat a szopásra. Azt a keserves sírást, az lhező gyermekem sírását csak fél napig bírtam hallgatni 8akkor elővettem a cumisüveget, és megetettem abból), és remélem, soha többé nem kell hallanom!

Igen, helyre fog állni a tejtermelésed, és hidd el, hogy ettől függetlenül nagyon jó anya vagy.

2010. júl. 11. 00:54
 3/8 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem is kínáld meg gyakran, minden etetés ciciből kezdődjön. A gyereknek is jó, mert nem csak kaja, hanem megnyugtatás is és a lelki fejlődés miatt fontos.

Az aggályodhoz...A fiam 27 hónapos és még cicizgetünk olykor, kettesben, picit...Szerinted? :-))) Én már bírnám, ha nem kérné, de még nem tudnám magamtól ellökni...Mikor egyéves korában javasolta a doki, mert tesót akartunk, két napig bőgtem...

Fel a fejjjel, még ne add fel.

2010. júl. 11. 01:16
 4/8 A kérdező kommentje:

képzeljétek!!!! fél 6-kor 140ml-t tudott szopizni csak a jobb cicimből!!!! utána még picit visszatettem , még tudott picit szívni. elaludt, most alszik rendesen.

:-)

megyek 'szaporító fejni'... :-)

2010. júl. 11. 06:14
 5/8 anonim ***** válasza:
4%
Nem kell ekkora feneket keríteni ennek.
2010. júl. 11. 06:55
 6/8 anonim ***** válasza:
55%
Ügyes Babuci! A szaporító fejés nálam is bevállt.
2010. júl. 11. 07:15
 7/8 anonim ***** válasza:
82%

Örülök, hogy sikerül szaporítani a tejet, de hidd el, nem szabad ennyire komolyan venni ezt. Illetve komolyan kell venni, de nem tragikusan. Én sem kaptam anyatejet, csak 3 hónapos korig, anyunak nem volt több. A férjem és a bátyja egyáltalán nem szopott mert nem volt mit. A szeretet nem ezen múlik. Abban igazad van, hogy az intimitás hiányozhat, de az anya-gyermek kapcsolat nem sínyli meg a cumisüveggel való etetést.

A másik dolog az, hogy véleményem szerint nem szabad ennyire kisajátítani a gyereket. Lehet, hogy ezért lepontoznak, de úgy gondolom, hogy a gyerek családba születik, szüksége van a többi családtagra is. Nálunk elég idős az anyósom és anyukám is. Életük nagy élménye a kislányunk, a többi unoka már huszonéves. Örömmel etetik, teszik tisztába, viszik sétálni. Én ezért szerencsésnek tartom magam, mert így igazi szerető, több tagú család veszi körül, foglalkozik vele. KEttőnk kapcsolata nem ezen múlik.

2010. júl. 11. 07:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Vess be mindent, hogy legyen tejcsid, anyósod miatt meg pláne, ez is motiváljon. :) Sikerülni fog. :)) A picidet tedd sokszor cicire, ő is segít szaporítani, meg igyál sokat, urtica urens is sokat segít, meg a szaporító tea. :) Nekem ezek váltak be, 11 hós lesz a babám, még mindig szopizik, bár már nem kell semmit tennem a tejért, bezzeg az első hónapokban... :)

Egy anyának öröm a szoptatás, ne temesd még. :) Drukkolok, hogy helyreálljon a szopi, anyósod meg pukkadjon meg! :)

Örülök, hogy sikerült ilyen sokat ennie, az én babám fél évesen nem szopizott ennyit :D Ügyes vagy!!!! :)

2010. júl. 11. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!