Miert "beszel" keveset a babam?
Szia! Saját tapasztalatot tudok neked írni, remelem megnyugtat. Az én fiam most 5 hónapos es 1 hetes. Sokat aggódtam, még hasonló kérdest is tettem fel mint te. Ő is hol beszelt, hol nem, igaz 3 honaposan elkezdte a klasszikus (eö, heö, agu) babahangokat kiadni, de voltak elég csendes napjai. Aztán 2 hetre ra elkezdett visitozni. Innentől nagyon sokat visitozott, sokkal tobbet mint amennyit gagyogott. Na ez is aggasztott kicsit😄 (én paramami vagyok rendesen) Nekem erre azt mondtak, mindegy mit mond vagy milyen hangot ad ki, csak hallasa néha a hangját. Ez már megvan nektek is, szóval jó az irány. De neki is voltak amúgy csendesebb napjai, amikor a mozgást gyakorolta vagy másra figyelt. :) és ez teljesen normális! Sok mindent kell nagyon rövid idő alatt megtanulniuk!
Ő aztán olyan 4-4,5 honapos kora óta viszont szinte mindig ad ki valami hangot. Persze vegyesen, mikor mit vagy épp csak visitott.🤷🏻♀️
Ahhoz kepest mennyir aggodtam, most mar jó 1,5-2 hete viszont folyamatosan a b betűt gyakorolja, es mondja hogy “ba” meg “baboa” meg “abuboa”.. ami szerintem nagyon szèp teljesítmény ennyi idősen. :)
Úgyhogy szerintem ne aggódj! Ne haragudj, hogy hosszú voltam, csak akartam éreztetni, egyrészt hogy más is fogalalkozik a kérdessel, masreszt pedig hogy annyi minden alakulhat változhat, és fog is!
Jo babázást💞
3-as vagyok.. nem értem a védőnőket, annyira be tudják paráztatni az anyukákat! Biztosan rendben van a kisfiad, és idővel jó sokat fogja hallatni a hangját majd meglásd😉
Nekem a kérdésemre valaki itt azt válaszolta, hogy majd 4,5-5 hónaposan ered meg igazán a nyelve.. igaza volt, pedig akkor nem hittem hogy így lesz!
Amugy meg nagyon ügyes a babád, hogy mar is forog! Amikor a mozgas nagyon megy, sokszor visszahizodik a “beszéd”. De aztán majd az jön! Tutira rendben lesz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!