Akik nagyon gyakori (top 10-es) nevet adtatok a gyermeketeknek, megbántátok? Miért?
Nem bántam meg.
Fiamé top5-ben van. De egyébként is vicces dolog. A lányunknak nem volt top 10-es a neve mikor született, mostanra mégis az.
szerintem nem a top 10-es nevekkel van a gond, hanem, hogy mi kerül bele a top 10-be.
pl. a Szofi, Zoé, Zselyke, Lilien, Noel, Benett, meg hasonló nevek szerintem gázok.
Régen is azok voltak, de mióta divatnevek lettek, már egyenesen szánalmasnak találom, ha még egy gyereket így neveznek el a szülei.
Amiket mi választottunk, azok nincsenek benne a top10-ben, de nem is különlegesek.
A divatnevek is lehetnek ízlésesek, pl. Dávid, Patrik, Kristóf, stb., de az ilyen külföldről nemrég átvett nevek majmolása számomra nevetséges.
Ami még nem tetszik, az az, amikor egy régi nevet felkapnak és elveszti az egyediségét. pl. Áronnak hívnak már szinte minden 3-4. fiút, pedig 20 éve egy Áront ismertem csak és az is nagyon különlegesnek számított. Szerintem a Benedek névvel is ez fog történni hamarosan.
Én 23 vagyok. Nálunk a Nikolett(a), Viktória, Vivienn volt magyon népszerű. A kézicsapatunkban volt 3 Niki, 3 Viki és 2 Vivi. Persze zavaró volt mert hasonló hangzású mind. Rövid idő alatt mindnekinek lett beceneve ami a vezetéknevünkből alakult ki. Azóta is így hívjuk egymást.
Egyébként nekem nem volt bajom vele, mindíg tudtam, hogy épp rólam vagy a másik Nikiről van szó. De sosem volt olyan, hogy egy osztályban/társaságban ne legyen mégegy Niki.
Abszolút nem érdekelt minket ez.
Nekünk tetszett a név és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!