Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha éjszaka szoptattok, előtte...

Ha éjszaka szoptattok, előtte tisztába teszitek a babát?

Figyelt kérdés
Én eddig mindig tisztába tettem, mert már a kórházban így szoktam meg: szopi előtt tiszta pelus. De most gondolkodom, hogy elhagyjuk... A babám 8 hetes, és már nem minden pelusban van kaki. 1x kel fel éjjel általában, de nagyon nehezen tudom visszaaltatni, van, hogy egy órát kinlódunk, mire sikerül. Ha nem teszem tisztába, akkor talán nem ébred fel annyira, nem kell villany, és talán hamarabb visszalaszik... Tapasztalatok?
2008. nov. 13. 15:33
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

szia,

Igen..ezt a rutint azért nevelik bele az emberbe, mert az újszülött még sokkal gyakrabban pisil, kakil...

De egy idő után ez lelassul, már nem fog olyan sokat pipilni, és akkor, már nem is kell 3 óránként pelust cserélni.

Húú, emlékszem még órát is állítottam magamnak első este, de rájöttem, hogy ezt nem játszuk többet. Amikor ébredt cicilni megnéztem mennyi van a pelusba, és csak akkor cseréltem, ha nagyon tele volt. 6 hetes korától végig aludta az éjszakákat..egészen a fogzás kezdetéig.

Na azóta ébred a mai napig 2x3x is, de csak 5 percre, cicil és már fordul is a másik oldalára, és alszik tovább. Már 15 hónapos.

2008. nov. 13. 15:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

..előző vagyok..

Még annyival egészíteném ki, hogy a köldöke miatt is kell cserélni a pelust olyan sűrűn.

Mert, ha a pisi már a hasáig felér a pelusban, akkor ugye a köldökcsonk szívja fel a pisit..és sokkal nehezebben szárad le.

De azt hiszem már lehet venni olyan pelust ami ki van vágva a köldökcsonknál...

Sok sikert nektek..:)

2008. nov. 13. 15:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, mindíg. Tiszta pelusban jobban megy tovább az alvás!!
2008. nov. 13. 16:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Csak akkor, ha kaki van. A pisi miatt nem keltem fel.
2008. nov. 13. 16:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Én addig tettem tisztába,amíg a köldöksebe be nem gyógyult,aztán csak akkor,ha bekakilt.Aztán 8 hetes kora óta már nem kel fel éjjel,így okafogyottá vált a dolog.Most 6 hós.
2008. nov. 13. 16:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én éjszaka meg tudnám számolni az egy kezemen hányszor tettem tiszába. Reggel sosem volt kaka a pelusba, amikor meg mégis tisztába tettem, annak ellenére, hogy nem beszéltem és nem oltottam villanyt mindig felébredt és a visszaalvás nehezen ment. Szóval én nem teszem tiszába éjjel. 7 hónapos kisfiú
2008. nov. 13. 18:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia én sem teszem tisztába és soha nem volt vele gondom. Ma már jó minőségű pelenkák vannak ezért nem lesz vele semmi baj.Könnyebben megtanulja átaludni az éjszakát.Nekem 2 hónapos korától átaludja az éjszakát.Csak akkor ragd tisztába ha nagy dolgot csinált a pelusba, de nekem éjszaka soha nem kakált be.
2008. nov. 14. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!