Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Öt hetes kisfiam napközben...

Öt hetes kisfiam napközben gyakorlatilag semmit nem alszik, így estére már a fáradtság miatt sír, és alíg tud elaludni. Más is volt így ennyi idősen? Mit csináltatok?

Figyelt kérdés

Azóta van ez, hogy jobban lát és nézelődik. Minden érdekli, nagyon édes, de közben hulla fáradt. Addig sem aludt sokat, de legalább a séta alatt és után egy kicsit.

Eddig azzal vigasztaltam magam, hogy legalább éjszaka jól alszik, hiszen csak egyszer ébredt, de mostmár éjszaka is felkel 3 óránként.

2008. nov. 13. 14:46
 1/3 anonim ***** válasza:
nincs túl meleg a szobában? szakkönyvek szerint 22 fok az ideális.
2008. nov. 13. 14:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

A babánk most 8 hetes, és úgy 5 hetes kora körül neki is volt egy ilyen időszaka. Azt olvastam, hogy azért, mert nagyon "rágerjed" mindenre, mert már jobban lát, arra viszont még nem képes az agya, hogy ha már kellemetlenül sok neki az inger, akkor kikapcsoljon. Nem nagyon tudsz vele mit csinálni, csak próbáld meg minimalizálni az őt érő ingereket. Nálunk elmúlt egy hét alatt, és csak annyival tudtam segíteni a dolgon, hogy nem engdtem a nagyszülőknek, hogy hurcolásszák, beszéljenek hozzá, ingereljék, és próbáltam sokat csendes helyen, félhomályban tartani... Nem tudom, ez hatásos volt-e, de most már sokkal nyugisabb.

2008. nov. 13. 15:08
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi. meleg nincs, biztos, hogy a sok ingerrel van a gond. a párom szüleit sajna nem tudom leállítani. a félhomály jó ötletnek tűnik, kipróbáljuk.
2008. nov. 13. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!