Nem baj, ha egy baba soha nem fekszik hason? Azonkívül, hogy ellaposodhat a kis fejecskéje?
Inkább rakd hasra. Nem baj ha sírdogál egy picit. Most már el lehet terelni valamivel a figyelmét. Az nagyon jó, hogy próbálja kinyomni magát. Így fog majd mászni. A sírás pedig azért van mert még nehéz neki egy kicsit így tartania magát. 1-2 perc először, aztán fokozatosan növelheted. Ha nagyon utálja akkor úgyis hamar megtanul visszafordulni. Az én lányom is ezt csinálta. Nem is fordult hasra egészen 6,5 hónapos koráig. Most meg már hason játszik, meg mászni szeretne nagyon. Minden jót!
Gyógytornász anyuka
Baj bizony! Muszáj hasra tenned, mert így fog erősödni a nyakizma a gerince.
Próbáld meg lefoglalni, feküdj mellé játsszál, beszélgessé vele. Nem kell rögtön 10 percig hason lenni szép fokozatosan egyre többet apránként.
Az én lányom is utált hason lenni amikor fent volt / pedig úgy alszik/, de én hasra teszem, lefoglalom. Most 4,5 hónapos és hasáról a hátára fordul ülni akar és négykézláb hintázik.
Szóval muszáj a baba érdekében.
szio
en nagyon sokat olvasgatok a temaban, nem tudom mi az igazsag.
eleg nagy vitak folytak annak idejen, hogy ha a baba hason fekszik, akkor nagyobb a gyermekagyi halal veszelye.
de ha csak es kizarolag haton fekszik, akkor is fennall a veszely, mert nem alakul ki az a vedezese a babanak
en ugy tartom, hogy az elso 3 honapban nem fogom eroltetni, utana pedig folyamatosan szoktatni fogom.. bar igy elore eltervezni konnyu, ki tudja mi lesz :D
szerintem 11 hetes pont idoben vagy, hogy szoktatni kezd.
igen, igen, en is az alvasra ertettem, elnezest, ha felreertheto voltam!!!
csak amikortol a baba mar tud hasalni, elkerulhetetlen, hogy ugy is aludjon, ha tud mar magatol atfordulni. legalabbis egyik ismerosom azt mondta, hogy amint megtanult a babaja hasalni, ugy is aludt
Szia!
Én is ezt kérdeztem a védőnőtől, mert nekem a 8 hetes kislányom is utál hason lenni, de azt mondta nem baj. Hát mostműár nem tudom, mi van akkor. Szerintem én is szépen lassan fogom hozzászoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!