Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem baj, ha egy baba soha nem...

Nem baj, ha egy baba soha nem fekszik hason? Azonkívül, hogy ellaposodhat a kis fejecskéje?

Figyelt kérdés
11 hetes babám nem szeret hason feküdni,fel akarja nyomni magát (ami gondolom önmagában nem baj) és közben sír, ezért inkább nem rakom hasra. Nem baj ez?
2008. nov. 13. 13:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
De baj. Én sem tettem hasra sokáig csak nagyon ritkán mert nagyon sírt hason, így a 3. hónap végén még nem emelte a fejecskéjét hason, így gyógytorna lett a vége. Szóval tedd csak hasra, ne izgulj ha sírdogál, hiszen ilyenkor erőlködik, nem tetszik neki, hogy nem bírja el a fejét és persze sír, ez így normális. Szóval tedd hasra minél többet, én azt ajánlom.
2008. nov. 13. 13:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Inkább rakd hasra. Nem baj ha sírdogál egy picit. Most már el lehet terelni valamivel a figyelmét. Az nagyon jó, hogy próbálja kinyomni magát. Így fog majd mászni. A sírás pedig azért van mert még nehéz neki egy kicsit így tartania magát. 1-2 perc először, aztán fokozatosan növelheted. Ha nagyon utálja akkor úgyis hamar megtanul visszafordulni. Az én lányom is ezt csinálta. Nem is fordult hasra egészen 6,5 hónapos koráig. Most meg már hason játszik, meg mászni szeretne nagyon. Minden jót!

Gyógytornász anyuka

2008. nov. 13. 13:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Baj bizony! Muszáj hasra tenned, mert így fog erősödni a nyakizma a gerince.

Próbáld meg lefoglalni, feküdj mellé játsszál, beszélgessé vele. Nem kell rögtön 10 percig hason lenni szép fokozatosan egyre többet apránként.

Az én lányom is utált hason lenni amikor fent volt / pedig úgy alszik/, de én hasra teszem, lefoglalom. Most 4,5 hónapos és hasáról a hátára fordul ülni akar és négykézláb hintázik.

Szóval muszáj a baba érdekében.

2008. nov. 13. 14:07
 4/11 anonim ***** válasza:

szio

en nagyon sokat olvasgatok a temaban, nem tudom mi az igazsag.

eleg nagy vitak folytak annak idejen, hogy ha a baba hason fekszik, akkor nagyobb a gyermekagyi halal veszelye.

de ha csak es kizarolag haton fekszik, akkor is fennall a veszely, mert nem alakul ki az a vedezese a babanak

en ugy tartom, hogy az elso 3 honapban nem fogom eroltetni, utana pedig folyamatosan szoktatni fogom.. bar igy elore eltervezni konnyu, ki tudja mi lesz :D

szerintem 11 hetes pont idoben vagy, hogy szoktatni kezd.

2008. nov. 13. 14:20
 5/11 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok, és az utolsó válaszra reagálnék. CSAK altatni nem szabad hason, azt is főleg az esti alvásnál. De különben lehet hason, és a gyógytornász szerint kell is minél többet. Nem akarok viccelni, de ha fenn van a baba és hasra teszed picit 10-20 percet és vele vagy akkor nem lesz semmi baja, a bölcsőhalál nem a "hason levéstől" történik meg, hanem a hason altatás segíti elő. De ez tényleg csak az én véleményem.
2008. nov. 13. 14:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ezentúl megpróbálom többet hasra tenni. Boldog babázást mindenkinek!
2008. nov. 13. 14:44
 7/11 anonim ***** válasza:

igen, igen, en is az alvasra ertettem, elnezest, ha felreertheto voltam!!!

csak amikortol a baba mar tud hasalni, elkerulhetetlen, hogy ugy is aludjon, ha tud mar magatol atfordulni. legalabbis egyik ismerosom azt mondta, hogy amint megtanult a babaja hasalni, ugy is aludt

2008. nov. 13. 14:54
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ezt kérdeztem a védőnőtől, mert nekem a 8 hetes kislányom is utál hason lenni, de azt mondta nem baj. Hát mostműár nem tudom, mi van akkor. Szerintem én is szépen lassan fogom hozzászoktatni.

2008. nov. 13. 15:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Szerintem is kell hasra fektetni, de erőltetni nem szabad. nekem pl. mindig azt mondja a védőnőm, mikor erről panaszkodom, hogy nem baj, majd ha ő el kezd forogni, akkor szeret majd hason is lenni, ne erőltessem, mivel nálunk is ugyanaz a baj, utál hason lenni, állandóan sír ha hasra teszem. Most úgy szoktuk csinálni, hogy az én hasamra rakom és egy picit ülve fekszem, azt nem utálja annyira és nagyon szépen emeli a fejét.
2008. nov. 13. 15:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem pont tegnap mondta a dokinéni hogy a lányom annyira nem emelgeti a fejét hason viszont kézben egyáltalán nem kell tartani, hogy ez még nem baj sokat rakjam hasra(pedig utálja)deha nem változik egy hónap mulva beutal valami ideggyógyászhoz..ez azért sztem tulzás...
2008. nov. 13. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!