Miből iszik 9 hónapos babátok?
Lányom csak cumisüvegből.
Van már minden féle poharunk de csak cumisüvegből tud. A szilikonos csőrös pohárból egyáltalán nem tud, aminek kemény a csőrös része abból a torkára szalad, tanulópohárból megijed ha a szájába folyik a víz, sima pohárból szintén. Tegnap vettem olyant aminek kemény a csőrös része viszont ahol folyik az szilikon de abból sem tud inni. Hogy kell rá "megtanítani"?
9 hónaposan szerintem egyáltalán nem baj a cumisüveg. Én itatnám rendes pohárból, teljesen új, szoknia kell persze, de a gyakorlás a kulcs úgy is. Csőrösnél is belejön idővel. Első gyereknél eltoltam. Így 2 alkalom után feladtam a poharat egy időre. Csőrösből ivott. Nálunk ez úgy nézett ki, hogy kivettem a szelepet, almalevet raktam a pohárba, itattam egy kortyot. Furcsa volt neki, hogy folyik belőle de imádja az almalevet szóval volt mi motiválja utána. Visszaraktam a szelepet és elég sokat gyakorolt az imádott almalé miatt. Egyébként 90%-ban vizet ivott. Kellett idő mire belejött, másnapra talán. Étkezések után cumisüvegből ivott. Viszont nem nyár volt, hogy ennyire sokat kellett volna innia.
A kicsi se tudott először mit kezdeni a csőrössel de ő jóval hamarabb belejött. 10 hónaposan mivel állandóan a tesó 12+ poharát nyúlta le (mam), kapott egyet ő is. Ő akkor kezdett el inni rendesen, az ilyen 4+ meg 6+ pohár szerintem csak felbosszantotta. Illetve nála a rendes poharat is jobban erőltettük. Elsőre meglepődött ő is, de gyakorolni kell. 1 évesen persze csak segítséggel ivott belőle de sokkal hamarabb ivott teljesen egyedül belőle, mint a nagyobb. (Egyik másfél másik 2,5 évesen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!