Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiu babak gondozasa?

Fiu babak gondozasa?

Figyelt kérdés

Kell e huzgalni a bort a futyin amikor furdik? Azt hallottam hogy lehet hogy le tapad a bore ha nem huzzuk le minden nap. Vagy ha fitumaszukulete van akkor ilyenkor kell segiteni rajta.

Van valamilyen szabaly a pelenkazasra vonatkozoan, Merre kell tenni a pucust? Kell meg valamite figyelni?

2019. jún. 27. 21:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
42%

Mifelénk pucája a lányoknak van, a fúk lába között kuki van...

Én anyósom tanácsára minden nap huzogattam, fürdésnél 2-3x, éppen csak annyit amennyit a bőr engedett. Simán feljött a bőr már fél évesen a kukiján, soha semmi gond nem volt vele. (most 6 éves).

Igen, az a legújabb trend, hogy nem szabad hozzányúlni, bár szerintem inkább emiatt vannak a letapadások. Hisz úgy nem is lehet rendesen kitisztítani.

De vannak erre is meg arra is példák.

Tedd amit jónak látsz.

Pelenkázásnál lefelé kell állnia a kukinak, amikor ráadod a pelust. Normális esetben nem szorítja, tehát szabadon mozog a kuki a pelusban.

2019. jún. 28. 09:16
 12/17 anonim ***** válasza:

Lány: punci, nuni

Fiú: fütyi, kuki

A van vér a pucájában-t hallottam már, furán is hangzik, valamikor régen lehet, hogy puca volt a pénisz, vagy lányokra mondták.

2019. jún. 28. 12:42
 13/17 anonim ***** válasza:

Párom erdélyi magyar, én tôle hallottam elôször a fütykösre a puca kifejezést, ott használják mai napig.

A kérdéshez: öcsémnek kb. 4 évesen olyan fitymaszûkülete volt, hogy kishíján mûteni kellett. Akkor az orvos azt tanácsolta szüleimnek, hogy igenis húzzák vissza a bôrt fürdetésnél, különben meg kell vàgni. pár hét múlva már kutya baja nem volt és tudtommal azóta sem.

2019. jún. 28. 19:58
 14/17 A kérdező kommentje:
Nekem bizarr ez a huzogatas , inkabb beken hagyom egy idore
2019. jún. 29. 07:35
 15/17 anonim ***** válasza:
Azért ezt nem nevezném "huzogatásnak", egyszer felhúzod, míg enged a bôr, kitisztítod és ennyi. Ha ennyire bizonytalan vagy, kérd ki a védônô, vagy/és az orvos véleményét, az a biztos.
2019. jún. 29. 08:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudom, de nem piszkáltam a gyerekemnek soha. Mikor pedig elkezdtük az apja csinálta, majd megtanította, de a fiamnak soha nem volt alatta semmilyen fehér cuccos, szóval nem tudom mi lehetett az. Nem gyulladt be és semmi baja nem volt.
2019. jún. 29. 08:13
 17/17 anonim ***** válasza:

Szobatisztasagnal/allva pisilesnel kell megtanitani neki, h huzza vissza mig folyik a pisi, magatol fel fog jonni neki igy idovel.

Pelenkas korban nem szabad piszkalni, soha nem volt szmegma ilyenkor neki alatta.

2019. jún. 29. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!