Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám arcán, testén pici,...

Babám arcán, testén pici, fehér pöttyök jelentek meg. Mi lehet?

Figyelt kérdés

Jövő hét elején lesz a 3 hónapos védőnői és gyerekorvosi státusz, szóval ha nem muszáj, most emiatt nem rohannék orvoshoz, de mégis zavar.

Kisfiam arcán és egész testén elszórva (nem sűrűn, de azért észrevehetően) apró, fehér pöttyök jelentek meg, amik picit ki is emelkednek a bőrén. Csak ez a fehér pötty van, körülötte nincs semmi piros folt vagy ilyesmi.

Látszólag nem fáj vagy viszket neki, ugyanolyan nyugis, mosolygós baba, mint eddig volt.

Újszülöttként volt rajta néhány piros foltocska a közepén kis fehér pöttyel, arra azt mondta az orvos, hogy a tejtől van, nem kell vele foglalkozni.

Ezek elmúltak, de most piros folt nélkül tértek vissza a fehér pöttyök így majdnem 3 hónaposan.

Valakinél volt hasonló? Mi lehet?

Amúgy anyatejes, szoptatott baba.

2019. jún. 27. 12:07
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
Melegkiütés lehet, az jelenik meg sok, pici, apró dudor formájában. ("Grízes" a bőre, azt is szokták mondani, ez is jól leírja, hogy milyen.)
2019. jún. 27. 12:35
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Én is gondoltam rá, de amikor rákerestem, az összes melegkiütéses képen piros kiütéseket, foltokat, pöttyöket látok. Az én babámon semmi piros nincs, csak jól elkülöníthető, csak fehér, nagyon pici, kiemelkedő pöttyök.

Persze ettől még lehet, hogy melegkiütés, csak a netes képek alapján az máshogy néz ki. :)

2019. jún. 27. 12:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Melegpötty.
2019. jún. 27. 12:47
 4/4 anonim válasza:
Fordyce folt
2019. júl. 2. 03:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!