Miért sírhat a babám?
Már kb. egy hete sokat sír a babám. Nem éhes, nem szomjas, nem piszkos a pelenka, de mégis nagyon sír és nagyon nehéz megnyugtatni. Fájni nem hiszem, hogy fáj valamije, mert voltunk doktornál és azt mondta, hogy semmi gond a babával, de akkor mégis miért sírhat?
Esténként szépen elalszik és egy 2 óra múlva álmából sírva kell fel, és nem lehet könnyen megnyugtatni, amikor meg is nyugszik akkor csak álmában nyüszög és mocorog, ha meg leteszem újra kezdni a nagy sírást. Nappal is mikor álmos nagyon sír először, hiába tartom a kezemben és ringatom, akkor is sír és csak nagyon nehezen alszik el. Tud valaki valamilyen segítséget erre, mert nagyon nehéz látni a babámat, hogy valami ennyire idegesíti és nem tudok mit csinálni.
Nem írtad, mennyi idős a babád.
Ha még újszülött, lehet, hogy hasfájós.
Ha nagyobb, lehet, hogy a foga jön.
Az is lehet, hogy a nagy meleg is zavarja, az én babám is nyűgösebb a hőségben.
Biztos nem éhes? Ha szoptatod, biztos elég a tejed? Pár étkezést lemérnék, nekem is volt, hogy fél óráig szívta a babám a cicit, aztán kiderült, hogy csak 30 grammot szopott ki, mert nem volt benne több.
Az én babám már 8 hónapos, de nekem is volt egy ilyen állapotban ennyi idősen. Nekünk az vált be hogy sokat raktam cicire illetve egy kis ideig esténként hagytam mellettem aludni. Így amikor felriadt álmában csak megsimogattam a hátát és vissza is aludt.
Napközben meg szinte mindig cicizés közben belaudt... A mai napig így tudom elaltatni. Tudom hogy ez majd akkor bajos lesz mikor már nem tudom szoptatni, de a lényeg hogy most napi kétszer majd 1,5-2 órát alszik. Illetve már este is egy kicsit nyammog, pihen mellettem és gond nélkül át tudom rakni a kiságyába. Egyszerűen lehet hogy ő (is) csak testközelségre vágyik. Sokszor ül a csípőmön mikor vmit teszek, veszek és nagy érdeklődéssel figyel mindent.
Növekedési ugrás, szeparációs szorongás.
Dédelgesd és ciciztesd szerintem többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!