Bonifác név újra divatba jön?
Az öcsém Bonifác. Először mi is ágáltunk ellene, de anyám hajthatatlan volt. Mondjuk én egy Bonifác nevű macskával, vagy kutyával sem találkoztam (máig sem!), de talán a szokatlansága miatt nem voltam tőle kábulatban.
Érdekes, hogy sem az oviban, sem a suliban, sőt, a középiskolában sem volt vele gondja, egy jó kiállású, jóképű, társasági fiatalember kerekedett belőle, mint testvére írom, kicsit valóban nagyképűen viselkedik néha. Egyedi neve van, senkinek nem jutott eszébe róla kutya vagy macska. Szerintem ez a felnőttek hülyesége, a gyerekek maguktól nem párosítanak marhaságokat nevek mellé. Én nem mondom, hogy mindenki adja ezt a nevet a fiának, de hasonló túlzásnak tartom ezt a kutya-macska- rajzfilmfigura-stb. hozzápárosítást, mintha azt mondanám, hogy a Mária név milyen gáz, mert hogy tehén név (Maris, Riska). Ezért ne adjunk egy ilyen szép jelentésű nevet a gyereknek? A fejekben kéne rendet rakni.
Mondjuk nem tudom, valaha volt-e divat, pápák valóban vették fel a Bonifác nevet, de tényleg jobb, ha nem lesz divat, mert sok lenne a jóból.:)
Nekem meg Mirának hívták a macskámat, akkor, mikor itt még egy gyereket sem… most akkor mondjam azt, hogy milyen gáz név gyereknek? :)
Vagy hogy a manapság oly gyakori Julcsiról nekem folyton a Szomszédok sorozat Julcsija jut eszembe, ezért találom borzasztónak? :)
Szerintem jó név, és „rendes” név is, nem egy amcsi vagy brazil sorozatból átvett. Ez az egész névkérdés ízlés dolga, mondhatjátok, hogy nem tetszik, én meg azt, hogy rosszul vagyok a Milán névtől. Hogy kinek van „igaza”? Senkinek. :)
Egyébként van Bonifác macska mesében, a Filemon cica kalandjaiban. Nagyon helyes, karakán fekete kandúr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!