Adnátok olyan nevet, aminek az elterjedt becézése nem tetszik?
Imádom az Eszter nevet, de csak így, ilyen formában. A férjemnek is tetszik és a vezetéknevünkhöz tök jól illik.
Viszont nekem nem tetszik az Eszti becenév
Persze mi a családban hívhatjuk Eszternek, de attól tartok, egy idő után (ovi, suli, ismerősök miatt) úgyis Eszti lenne belőle.
Nővérem Barbara, őt mindig a teljes nevén hívtuk a családban, de jött az ovi és azóta mindenki Barbizza. Anyukám meg már rég megbánta ezt a nevet, mert a Barbi kifejezetten irritálja. :D A családban továbbra is Barbara, meg így is szokott bemutatkozni, de az embere automatikusan Barbizzák, pedig már 32 éves.
Mi is hasonló dilemmaban vagyunk.
Pl a Gábor jó név, de a Gabitol rosszul vagyok, vagy Krisztián jó, Krisz pocsék
Engem is szoktak becezni, de szólok miatta, hogy kerüljék. 95%ban figyelembe veszik, pedig én is már 32 éves vagyok.
Én pont a teljes nevemet nem használom, mindig a becenevemen mutatkozok be. Az embereknek nem szokott problémát okozni, hogy úgy hívjanak, ahogy bemutatkoztam.
A munkahelyemen 150 közvetlen kollégám van és mindig nagyon figyelek, hogy mindenkit úgy hívjak, ahogy ők szeretik. Van pl Istvánunk és Pistink, Krisztink, akinek a papírjain Ibolya név áll, Lonánk, aki utálja az Ilonát és ezt a becézését választotta.
És persze Esztink is, aki meg az Esztert nem szereti :)
Kisgyerekeknél persze más, mindenki automatikusan becézgetné őket.
De ha a lányod egyszer úgy dönt, hogy na neki meg pont az Eszti becenév tetszik nagyon, akkor sok beleszólásod nem lesz abba, hogy mások hogy hívják.
Igen. Mi nem becézzük, oviban is kikéri magának. Az egyik óvónőnek engedte csak meg. De ha neki tetszik, hogy így szólítják, engem nem zavar. Attól még én maradok a megszokottnál.
Az Eszter ismerőseim közül is van Eszter, meg Eszti is. Ki hogy szereti, ha szólítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!