Ha a férjemet el akarják bocsátani, bejelentheti, hogy el akar menni GYED-re?
Figyelt kérdés
Sajna a jelenlegi helyzetben nagyon kérdéses a férjem munkahelye. Gondolkodunk rajta, hogy ő maradna itthon GYED-en helyettem. A GYED-et a munkahely fizeti vagy az államkincstár? Kell hozzá a munkahely beleegyezése? Ha nem, elég nagy szívás is lenne nekik, én viszont bármikor vissza tudok menni dolgozni.2008. nov. 12. 22:25
1/4 anonim válasza:
Az Államkincstár.Az,h a munkahelye esetleg kifizetőhely,nem jelent semmit.Nem kell a beleegyezése a mhelynek,bementek a MÁK-ba(Magyar Állkincst.)és elmondjátok,h mostantól ő lesz Gyed-en,szeretnétek a szükséges papírokat kitölteni.Ott majd elmondják,milyen úton módon van erre lehetőség.Azzal időt nyertek,mert a férjedet nem rúghatják ki,ha meg megszűnik a melója,legalább pénz is kap.Amíg nem tudjátok,h mi a helyzet,ne szóljon bent semmit.6 hós baba anyukája
2/4 anonim válasza:
Azért ne csinálj meggondolatlanságot!
Az egy dolog hogyha a férjed vagy GYED-en a munkahelye papíron megmarad, de csak a GYED végéig. Ha már ilyen a helyzet úgyis elbocsájtják.
Te pedig dolgozni fogsz! Akkor is ha a babád téged akar, akkor is ha beteg lesz, ha jön a foga, ha majd megteszi az első lépéseit, ha kimondja az első szót te dolgozó anya leszel, és mindenről lemaradsz ami pótolhatatlan.
Jól gondold meg!
Egy kétgyermekes anyuka
3/4 anonim válasza:
Keressétek fel a háziorvost, elmondjátok neki mi a probléma,hogy el akarják bocsátani, s majd ő valamilyen betegséggel betegre veszi a párodat. Ha fél éve ott dolgozik akkor fél évet lehet betegen, de ha több éve van ott, akkor akár egy évig is betegen maradhat, s kapja a fizuja 60, ill. 70%-át, attól függ dolgozik-e 2 éve folyamatosan. Így te maradhatsz gyes/gyeden, s ő sem lesz munkanélküli, s addig nézelődhet másik állás után.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Ez a táppénz jó ötlet, de nem tudom hogy lesz bőr a képén átmenni a körzeti orvoshoz. 2 éve lakunk itt, még nem is találkoztak, csak amikor elment bejelentkezni. Egyébként nekem is igencsak vérezne a szívem a kicsikém miatt, pláne, hogy hiába 7 hónapos, még mindig cicifüggő. De valamit tenni kell, mert a munkanélküli segélyből meg a GYED-ből nem jönnénk ki.
2008. nov. 13. 13:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!