Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert nem hizik a kisfiam?

Miert nem hizik a kisfiam?

Figyelt kérdés
10 hetesek vagyunk anyatejesek 24 ora alatt kb eszik 9-10 alkalommal,es alig hizik,az utolso meresnel egy het alatt 7 dkg hizott,mi lehet az oka?
2008. nov. 12. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem mérted még mennyit eszik egy alkalommal?Biztos,hogy nem eleget,ha nem hízik.A 7 dkg kicsit kevés.De,ha csak 1 ilyen hét volt,akkor nem biztos,hogy baj van.Lehet,hogy előtte sokat hízott hirtelen?Valamit írj még,mert így nehéz válaszolni.

Mérned kellene pár hétig a babát minden evés előtt után,ha nem szopizik eleget,akkor pótlás kell neki.

Milyen paraméterekkel született,és most hány kg?

2008. nov. 12. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi úgy jártunk,hogy nem méregettem mennyit eszik-tehát kaja előtt és után,és folyamatosan beriasztott a légzés figyelő.Azt hittem van tejem ,meg 40perceket cicizett,mire kiderült,hogy majdnem elapadt a homeos bogyóktól,mert azt abba kellett volna hagyni mikor beindul a tej.Aztán mikor megmértük evés előtt és után döbbentünk,hogy alig evett-igaz nekem ekkor még csak 2hetes volt!!!

Na és ekkor jött az,hogy 3 óránként fel lett költve szigorúan,én utána fejtem mint a gép,ittam a tejserkentő teát,ettem a kömény levest,madártejet,ittam az alk.mentes sört...és így kb 2hónap alatt helyre állta dolog.Igaz ,mára már nehezen tudom elérni ,hogy aludjon éjjel,mert sokat felkel-sztem a költögetés miatt,de akkor ezt meg kellett tenni.Szval a lényeg én 3hónapos koráig mértem,most már csak heti egyszer mérjük,de inkább mérd...4 hós baba mamája

2008. nov. 12. 22:27
 3/8 A kérdező kommentje:
3,02 szuletett es 55 cm,es most pedig 4.96kg es 60 cm.Az elso hetekbe hizott hetente 20-30 dkg es mikor elerte 4.50kg azota pedig csak par dkg hizik.De a vedono azt mondta hogy ezjo,addig nincs baj mig nem fogy szerinte.
2008. nov. 12. 22:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor majdnem 2 kg-ot hízott a tíz hét alatt,ez nem olyan kevés.Szerintem,hogy megnyugodj kölcsönözz mérleget,és mért a szopikat mennyit eszik.Lehet,hogy kevés a tejed,és csak cicizik.Az én lányom sosem reklamált,hogy éhes maradt,méréssel láttam csak,hogy keveset eszik.De a pótlást elfogadta.
2008. nov. 12. 22:34
 5/8 A kérdező kommentje:
A tejem az nem keves,mert meg az egyiket sem birja kiszivni,a masikat pedig en fejemki.en arra gondoltam hog ylehet nem kaloria dus?pedig meg meg az elevitet is szedem,igaz etvagyam az nem sok van.
2008. nov. 12. 23:03
 6/8 anonim ***** válasza:
várj még egy hetet! lehet,hogy többet mozog és attól is lassulhat a hízás. a mérés amúgy tényleg jó dolog,nem csak a tej mennyiségével lehet a baj,lehet,hogy valami miatt most lustább a babád és nem szopizik annyit,mint korábban,inkább csak játszik
2008. nov. 12. 23:23
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Most lassított egy picit.Gondolj bele,h fél éves korukra kellene megduplázni a súlyukat.Ha így haladna,mint eddig,tripla annyi lenne.Ha nyugodt,nem sír,jóllakottnak tűnik,és tudod,h van elég tejed,sok tennivalód nincs.Majd hízik megint,ne aggódj.6 hós baba anyukája
2008. nov. 13. 00:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Az én fiam 12 hetes,szintén igy vagyunk vele.Két hét alatt 70grammot hizott.Nekem azt mondták,hogy ha nyugodt,vidám baba,akkor ne aggodjak.Biztos csak lelasult egy kicsit a gyarapodás,de majd behozza.Addig nincs gond mig nem fogy!
2008. nov. 13. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!