7-8 honapos (vagy hasonlo koru) babadnal mennyire lassult le a sulynovekedes?
A kuszos/maszos-fogzos idoszak erdekelne, amikor mar hozzataplaltatok is.
A helyzet az, hogy a fiam 7,5 honapos, igen nagy baba, sulyra, hosszra egyarant.
6 honapos koraig kizarolag tejes volt, a hozzataplalast akkor kezdtuk es jol is megy.
Ugyanekkor elkezdett kuszni is, most mar egesz nap mozgasban van, kuszik, felul, maszassal probalkozik.
Fogzik is, egy jo honap alatt 6 foga lett, az etvagya igy is jo, de a rengeteg nyal miatt atmegy gyorsan rajta amit megeszik.
A lenyeg, hogy fel eves koraig kozel havi egy kilot hizott, de az elmult ket honapban osszesen nem hizta meg az egy kilot, kb masfel hete pedig stagnal a sulya.
Ez igy rendben van? Igy szokott lenni?
Ellenorzesre ket het mulva viszem, de kivancsi lennek addig is tapasztalatokra.
Koszonom a valaszokat!
Kettes valaszolo, persze, nyilvan nem hizhat folyamatosan olyan tempoban, mint eleinte.
A valtozas mertekere vagyok inkabb kivancsi, hogy masnal hogy volt, pl ahogy az elso valaszolo leirta. Te ilyenre emlekszel szam szerint?
Csak azert erdekelt, mert a heti 25 dekakhoz kepest a heti 10 dekas hizas is mar eleg nagy lassulasnak tunt nekem, most meg a nulla meg inkabb.
De akkor ezek szerint az is rendben van, ha szinte nem is none a sulya hetekig/honapokig.
Amugy a hossznovekedes mennyire lassult nalatok ebben az idoszakban?
Szia 4kgval szültett a babàm.
a 7. És 8. Hónapban 0kg volt a gyarapodás. Szóval 2 hónap alatt semmit nem hízott
Védőnő szerint nem gond
Aztán hirtelen össze szedte magát. Végül 9100 lett 1 évesen
Hossza is lassabban növekedett úgy emlékszem
Első vagyok.
Persze a hossznövekedés is lassult, de ha megnéznéd bármelyik csecsemőgondozási könyvben, ott is leírják, hogy az első félév a legintenzívebb növekedési szakasz.
Nálunk úgy alakult, hogy féléves koráig 20 centit, majd onnan 8 centit nőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!