Rendszeres gyerekvédelmi segély?
Figyelt kérdés
Hol és miért lehet igényelni? 5 hós a baba, párom minimálbért kap én meg csak gyes és csp. Így is megadhatják? Kb mennyi pénz és mennyi időre szól?2010. júl. 8. 13:21
1/20 anonim válasza:
Mennyi az egy főre jutó? Nálunk 33.230 Ft, 5-en vagyunk, így nekünk jár. Gyerekenként 5.800 forint, egy évben kétszer kapjuk, július és november elején. Kell kérned egy formanyomtatványt az önkormányzatnál, csatolni mellé a keresetigazolást, igazolást a családi pótlékról és a gyes-ről. Évente bírálják felül, hogy ismét jár-e.
2/20 A kérdező kommentje:
Akkor ez csak egy évben 2 szer jár gyerekekként 5000 ft körüli összeg?
2010. júl. 8. 13:28
3/20 anonim válasza:
Hát, szerintem ez is több, mint a semmi!
Van olyan óvoda, bölcsőde, iskola ahol ezzel az igazolással a gyermek ingyen étkezhet! Erről is tudnak felvilágosítást adni.
4/20 anonim válasza:
Jaj, bocs, ez amit beírtam, gyermekvédelmi kedvezmény. Igen, ez kétszer van. Mellette még arra vagyok jogosult, hogy az óvodásom ingyen étkezik.
5/20 A kérdező kommentje:
Persze, hogy több mint a semmi. Eléggé kétségbe vagyok esve.
Amúgy vannak még más segélyek is a gyermek megsegítésére vagy csak ez az 1 fajta?
2010. júl. 8. 13:36
6/20 anonim válasza:
minek szülsz gyereket, ha utánna segélyért kuncsorogsz??????
7/20 anonim válasza:
Szerintem nem azért szült hogy kuncsorogjon.De ha valami igényelhető miért ne használja ki,elég baj hogy ilyenen kell gondolkodni egy anyának.Tanácsot adni nem tudok nekünk nem jár semmi.(szerencsére)
8/20 anonim válasza:
Első vagyok, van még lakásfenntartási támogatás is. Havonta adják, szintén formanyomtatványt kell kitölteni hozzá. Az összege változó. Én nagyon más segélyt nem tudok...
9/20 anonim válasza:
Szerintem ha bemész önkormányzat/ városháza szociális osztályára és elmondod a problémát, ott biztos segítenek! :)
A kereső ezt dobta ki először. Tehát a jöv. határ 35.625 ft/fő.
Azt viszont nem tudom, hogy a jövedelembe beleszámolják -e a csp-t ?
De tényleg menj be az önk.-hoz, ott mindent kötelesek elmondani neked és segítséget nyújtani!
Remélem hamar kilábaltok ebből!!!
10/20 A kérdező kommentje:
Én is! Azért szültem gyereket, mert a páromnak 300e ft fizetése volt évek óta, nekem 150 e. Csak a szerződésemmel(megbízási, amire nem jár gyed) volt a baj, így gyed helyett gyest kaptam csak. A párom meg sajna elkerült egy másik helyre ahol 61 eret keres. De van egy külföldi munka kilátóban,csak meg kell várni amíg elindul.
2010. júl. 8. 15:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!