Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek gond van a kislány...

Szerintetek gond van a kislányommal?

Figyelt kérdés
36 hétre született, 50 cmrel, 2800 grmal.Most 10 hetes és 58 cm és 6300 gr!!! Anyatejes,igény szerint szopik kb 150-200 grammokat. Szerintetek is betegesen nagy?
2010. júl. 7. 22:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hát, nem kicsi, az biztos! de az anyatejes babákat nem lehet túletetni, maguk szabályozzák, mennyit szopiznak. Most, hogy megduplázta a születési súlyát, egyre kevesebbet fog havonta hízni, főleg, ha majd intenzíven mozogni is kezd.
2010. júl. 7. 22:57
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem azért mondom, de a születési súlya sem volt kicsi 36 hetesen! Az enyémet is nagyjából ekkorára saccolták ilyen idősen, végül több, mint 4 kilóval született, tehát a tied sem lett volna kis súlyú, ha a 40. héten szülsz. Egyébként is ki mondta ezt a marhaságot, hogy betegesen nagy? Egy anyatejes baba? Majd lesz kisebb is, mikor forog-kúszik-mászik. Egyébként meg pl. az ismerősöm kislánya 5 hónapos és 8300 gramm, az én gyerekem meg nyolc hónaposan alig éri el a 8 kilót. Akkor az enyém meg betegesen kicsi?!
2010. júl. 8. 08:12
 3/14 A kérdező kommentje:
A védőnőm ledagizta.Aztán a boltban a pénztáros.Nagyon féltem a kiscsajt, mert mikor megszületett légzési zavara volt. Azt mondta a védőnő, hogy minden második evésnél vizet adjak neki, ha éhes,ne hizzon ennyit, mert később fulladni fog.
2010. júl. 8. 09:00
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Anyatejjel nem tudod túletetni. Fél éves korig nem kell víz. Tönkreteszi a bélflóráját. Sokat szopizik, ez van. Majd lelassul a növekedése. Enyém is sokat nőtt első pár hónapban, akkor daginak tűnt, mostmár inkább csak hosszra nyúlik. Százezerszer végigjártam én is ezt a témát.
2010. júl. 8. 11:37
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A légzőszervei, keringési rendszere nem marad kicsi, azok is nőnek a babával együtt. Utolsó vagyok.
2010. júl. 8. 11:42
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mondhat ilyet egy védőnő??? Még, hogy minden 2. etetésre vizet! egy kisbabát nem szabad éheztetni! Nehogy betartsd ezt a buta utasítást! Nem fog fulladni, ez hülyeség! Hány kisbana van még a tiéden kívül ilyen súlyú, mégsem éheztetik... a doki mit mondott???
2010. júl. 8. 15:12
 7/14 anonim ***** válasza:
Hát amiket itt írtok, hogy mi mindent mondanak a védőnők, ki vagyok akadva!!!
2010. júl. 10. 17:40
 8/14 anonim ***** válasza:
A fiam 3 hónaposan 6250 kg körul volt ő is igény szerint cicizett (2 óránként)dundika volt ,35 hétre született 2780 grammal.6 hónaptól már nem hizott annyira most már ahogy mondták itt is csak nyulik.21.5 hónapos most és 13.5kg,jó sokáig 18hós ra való méretet hordott,nem kellett annyi mérete venni.
2010. júl. 10. 21:39
 9/14 anonim ***** válasza:
11 hetes a kisfiam es 7 kg, anyatejcsis es nem aggodom, tudja o ,hogy mennyi az annyi, ne aggodj,es en nem hallgatnek arra a vedonore, biztos vette a vegzettseget?
2010. júl. 10. 21:58
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

hát... megérdemelné a védőnőd, hogy elmeséld a vezetőnek, h milyen tanácsokat osztogat. Felháborító!!! Hogy adhatnál vizet egy 10 hetes csecsemőnek? Éhezzen ő, ha fogyni akar, ne egy babát akarjon kínozni!

Unokatesóm kicsije 6 hósan 13 kg volt, most 2 évesen pedig 13,5 kg. Semmit nem számít, hogy hány kg, nem fog fulladni, a babaháj nem sima zsír, nem koleszterin. Az idős, szívbeteg, jó kövér emberek fulladnak a plusz kilóktól, nem a pici babák. A kicsid ha elkezd forogni, mászni már nem fog ilyen ütemben hízni, kb. 6 hós kor után csökken a súlygyarapodás illetve ha megkétszerezte a súlyát, utána. Ne aggódj, örülj, hogy van elég tejed és, hogy jól hízik a babád! (Ezt azért is írom, mert az anyatejes babám meg nem hízott jól, pedig eleget evett, ő csak 6 hós korára kétszerezte meg a súlyát és engem meg mindenki ezzel ijesztegetett(hogy anyatejesek már 3 hós korukra dupláznak)). A kisfiam most 1,5 éves egészséges, gyönyörű kisfiú, semmit nem számított, hogy lassabban hízik. Bízz magatokban és etesd, ahogy a babádnak jól esik!

2010. júl. 10. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!