A 3 éves gyermek mennyire kombinálhat a "kis fejébe"? (LENT! )
Az epilepsziás roham után legalább 30 perc, mire feltisztul, és a "jelenbe" kerül. Szóval akkor még sokat nem foghat fel.
Amúgy tökéletesen kombinál.
Lányom 21 hós volt, mikor szültem a kistesót a kórházban. Nagylányom átcsoszog reggel apához, : "hol van anya?" kérdéssel. Apa mondja, hogy a kórházban. Mire a lányom kis gondolkodás után: "Apa elmegy dolgozni, akkor én egyedül maradok? "- na ennyire kombinál...
Szegeden ajánlottak egy ismerősömnek egy látót, aki kiderítette, hogy lányuk nem is epilepsziás, és 3 kezeléssel elmúltak a tünetei...
Ha a gyógyszer nem javít a gyereken, érdemes lenne utánajárni..
Miért ha a háta mögött beszélnek róla, akkor az jobb? Szerintem egy ilyen problémát legjobb a kezdetektől nyíltan kezelni és igenis a gyerek előtt beszélni róla. Mert felfogja, hogy ez nem szégyelni, titkolnivaló dolog. Hanem nyugodtan elmesélheti ő is. A másik pedig, ha tudja ő is mi hogyan történik az sem baj, mert a kiszámított dolgokat könnyebben vészeli át ő is.
Ráadásul 2010-et írunk egy epilepsziás rohamot ne kezeljünk már úgy, mintha nem is tudom mi lenne. Ezzel jár, el kell fogadnia a gyereknek is. Nem hiszem hogy a szüleinek a megalázás, megszégyenítés lenne a céljuk. Ha normálisan beszélnek róla, akkor semmi kivetnivalót nem látok ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!