Hogyan szoktassam rá férjemet a babánk pelenkacseréjére?
Szerintem ha magukra hagynám őket, magától akkor sem cserélné ki. Azzal várna, mikor hazaérek, hogy "már nagyon tele van a pelus, Anya gyere!!!" és nagy boci szemekkel nézne... :)) Addig a kakis gyerek a gumimatracon feküdne körbebástyázva, nehogy valamit összekenjen az átázott pelussal!
Csak akkor csinálná meg, ha papírra vetném a 2-3 óra alatti teendőket időrendi sorrendben! :)) néha még ma is megkérdezi fürdés után ölében a gyerekkel, hogy akkor "most hova mehetünk a babával? a nappaliba?" mikor 6 hónapja mindig szopi és alvás jön a fürdés után... :))
Szerintem nem kell erőltetni. Ha nem akarja, akkor nem fogja megcsinálni, akár fejen is állhatsz. Nem minden férfi képes rá, hogy pelenkát cseréljen.
Majd ha muszáj lesz, meg fogja csinálni.
Az én párom sem cserélt soha pelust, aztán egyszer, mikor muszáj volt elmennem pár órára kivizsgálásra, akkor kicserélte. De fél óránként hívogattam, hogy minden rendben van-e. Mikor már hazafelé tartottam, akkor mondta, hogy épp peluscsere közben zavartam meg, úgyhogy leteszi. Mire hazaértem, tiszta pelus volt a gyereken. Igaz, én sírtam a röhögéstől, mikor elmesélte a procedúrát, állítása szerint 20 percébe telt, mire sikerült lecserélni, a gyerek közben meg kiröhögte, hogy bénázik. De megoldotta. Azóta sem szívesen cserél pelust, a pisissel nincs gondja, de ha kakis van, az általában rám marad. Csak ha nem vagyok otthon, akkor cseréli ki a kakisat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!