Ha ekcémás, akkor ehet bármilyen tejterméket?
Énis,férjemis ekcémások vagyunk.
A nagyobbik (27hós) fiam is az. Endogén/örökletes ekcémás, így se a kajának,se a mosószernek semmi köze hozzá.
utolsó vagyok...
csak gyógyszertári fürdetőkrémet használj fürdéskor, sokat segít.
nekünk van itthon kencénk is, hogy csúnyább napokon használjuk.
Az én álláspontom az, hogy figyeld a gyermeked bőrét!
HA úgy látod, hogy bizonyos ételtől jön ki, akkor ne add neki 2 hétig. Próbáld újra, ha ismét kijön akkor az okozza.
Első/másodiknak: ez bizony ekcéma. Atópiás dermatitis. Az én fiamnak is ez van. Grízes tapintású a bőre, amikor még nem piros és száraz. Ha kenem zsíros krémmel, akkor helyreáll, ha nem ,akkor oylan lesz, amilyet írtál, piros száraz foltok, mintha a szél kifújta volna.
Egyébként a mi dokink első alkalommal kérdezte, hogy eszem-e sok tejterméket (anyatejes a babám), ha igen, akkor egyek kevesebbet, mert a LEGTÖBB gyereknek emiatt van ekcémája, vagyis tejfehérje allergia miatt.
Második alkalommal ismét rákérdeztem, akkor már azt mondta, hogy legtöbbször ki sem derül, hogy mi okozza, de általában NEM a tejtermék. No ezek után legyek okos...
Én a helyedben mindenképp hagyagolnám a tejtermékeket 2 hétig, ha javul, akkor lehet egyenként próbálkozni.
Egyébként az ekcéma egy fajta allergia. Valóban örökölhető, de akkor maga az allergia az öröklött dolog és ha nem találkozik a szervezet az allergénnel, akkor csak lappang maga a hajlam. Sajnos, ha anya/apa allergiás BÁRMIRE, akkor 50% esély van, hogy a gyerek is az lesz. Ennek egyik megjelenési formája az ekcéma. Ne hanyagold el, mert később aszthmás, szénanáthás lehet a babád.
Milyen krémmel kened?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!