Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valami előírás arra, hogy...

Van valami előírás arra, hogy meddig maradhat bent a branül a baba kézfejében?

Figyelt kérdés
2019. máj. 11. 20:58
 1/9 anonim ***** válasza:
35%
Felnőtt esetében a kórházban ahol én dolgozom maximum 3 napot. Ez szerintem babáknál kevesebb. De ez csak tippelés.
2019. máj. 11. 21:01
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Gyerekápoló vagyok. Osztálytól is függ, mert fertőző osztályokon 1-2 napig maximum, de ha steril boxban van valami miatt akkor akár 5-7 napig is bent lehet hagyni.

Viszont ha nagyon rossz vénái vannak egy babának/gyereknek akkor általában borul ez a dolog, mert inkább kicsit tovább hagyják bent semmint agyon szurkálják szegényt a csere miatt. De összességében egy hétnél tovább soha, semmilyen körülmények között nem szabad bent hagyni.

2019. máj. 11. 21:08
 3/9 A kérdező kommentje:
Én 5 napról tudok felnőtteknél, ezért rá is kérdeztem a kórházban, állítólag babáknak nehezebb szúrni, ezért amég megy bele a cucc, addig nem cserélik ki. De ezt el nem hiszem.
2019. máj. 11. 21:10
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

2. vagyok. Azért ez így erős túlzás, hogy addig engedik bele ameddig megy. Sajnos én is láttam olyat akinek majdnem két hétig volt bent és bár tökéletesen működött, de már feketedett a bőr a szúrás körül. Hetekig kellett kezelni, hogy ne rohadjon el...

Szólj nyugodtan, hogy szúrják újra. Vagy legalább kössék át, hogy minden rendben van-e a szúrás körül (a kötést elvileg naponta kéne cserélni rajta).

2019. máj. 11. 21:19
 5/9 A kérdező kommentje:
Ma van bent 5.napja, és valóban ezt a választ kaptam. Még nem kötötték át egyszer sem neki, pedig ugye sínbe van a kis keze, ki tudja milyen alatta... :(
2019. máj. 11. 21:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idős baba?

Újszülött fiaiknak 4 és 7 napot volt bent, de ok inkubatorban voltak.

2019. máj. 11. 22:50
 7/9 A kérdező kommentje:
3hónapos. És a hétvégére hazaengedtek minket. Branüllel.
2019. máj. 11. 23:14
 8/9 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk koraszülött kislányunknál egyetlen vénát tudtak szúrni, 2 hétig azon keresztül kapott mindent. Elmondták, hogy nem ideális, de ez van. A tesóinak is egy hétig használták ugyanazt a branült, hogy ne kelljen újra szúrni őket. Nem tudom, hogy mennyire szabályos ez. De elhiszem róluk, hogy nem megfelelő ez, mert más miatt műhiba perben állunk velük.
2019. máj. 11. 23:28
 9/9 $h@d0w válasza:
100%
Felnőtteknél maximum 72 órát (3 napot)
2023. aug. 1. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!