Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Folt tisztításban járatos...

Folt tisztításban járatos anyukák segítség?!

Figyelt kérdés
Barack foltot szeretnék kitísztitani.Evés utan egyből beáztattam foltisztítóba,mosásnál mosószappannal megsíkáltam(nem venish)de nem jött ki.A tippeket előre is köszönöm.
2010. júl. 6. 17:33
 1/9 anonim ***** válasza:

Én caola mosószappannal kenem be,aztán be a mosógépbe,és Ariel folyékony folttisztitót öntök bele,és Ariel mosógélt+öblitö!

nekem minden folt kijön a barack a meggy és minden más is!

2010. júl. 6. 17:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Ultra paszta
2010. júl. 6. 17:37
 3/9 anonim ***** válasza:

"

Gyümölcsfolt

minden előzőkövetkező

# Ha ruhánk gyümölcsfoltos, öntsünk rá világos ecetet, majd kb. fél óra múlva tegyük a mosásba.

# A nem forrázható textíliák tisztításához használjunk citromlevet vagy ecetet. A foltot ezek egyikével alaposan itassuk át, majd néhány perc múlva langyos vízben öblítsük. Ha az anyag festett, mindenkor előpróbát kell végeznünk. (Tausz György)

# Ha gyümölcs pottyan a ruhánkra, a friss foltot azonnal nedvesítsük be citromlével vagy áztassuk tejbe. 15-20 perc elteltével pedig szappanos oldatban mossuk ki az egész ruhát. (ViMiZo)

# A régi, nehezen eltávolítható foltnál erősen hígított szalmiákszeszt (egy liter víz, tíz evőkanál szalmiákszesz) használjunk. Az oldattal enyhén dörzsöljük be a folt felületét, majd hideg vízzel öblítsük. Fehér anyagok esetében a megmaradt festékanyagot hidrogénperoxiddal vagy hypóval fehérítsük. (Tausz György)

# Áztassuk tejbe vagy savóba!

Vagy rácsöppentett citromlével tüntessük el a foltot a ruhából! (Ökoszolgálat)

# A selyemárut és festetlen gyapjúszövetet először jó minőségű szappannal mossuk. Ha ez nem használ, a foltot 2,5 %-os káliumpermanganát oldattal nedvesítsük be, majd gyenge kénessavoldattal halványítsuk el, végül tiszta vízzel öblítsük. (Tausz György)

# A mosható textilanyagból a friss gyümölcsfoltot legegyszerűbben forrázással távolíthatjuk el. Az anyagot a foltos részével egy megfelelő méretű edényre feszítjük, és forrásban levő vízzel néhányszor alaposan meglocsoljuk, majd a szokásos módon kimossuk. (Tausz György)

# Pamut- és lenáruból a foltot úgy is eltávolíthatjuk, hogy a foltos részt legalább 12 órán át forralatlan tejben áztatjuk, majd langyos vízben kimossuk. (Tausz György)" Megpróbálhatod, hogy szódabikarbónával bekened, picit megnedvesíted és hagyod egy ideig állni, majd a szokott módon kimosod.

Nekem a Clorox folttisztító is jó szokott lenni...

2010. júl. 6. 17:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Mosás után tedd ki a napra száradni,úgy,h a foltos részre süssön a nap.Hihetetlen foltokat el tud tüntetni a napsütés.:)
2010. júl. 6. 18:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia. Én az összes előkét, ruhát, ami ételfoltos lesz, rögtön kaja után benedvesítem, nyomok rá egy adag Jar mosogatószert, megdörzsölöm, kiöblítem és kész.

(V)Folt,nincs. Nekem eddig mindíg bevált,még a paradicsompürét is kiszedi.

2010. júl. 6. 18:05
 6/9 anonim ***** válasza:

második

kaja után rögtön rá forró víz, eseteleg egy kis mosogatószer, ahogy az utolsó írta.

2010. júl. 6. 18:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Folyékony vanish !
2010. júl. 6. 19:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Vanis mosószappan is csodákra képes!
2010. júl. 6. 21:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Én minden foltra (színes ruháknál is) Ariel White folyékony mosószert rakok, és úgy teszem be a mosógépbe. Eddig mindent kiszedett.
2010. júl. 6. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!