Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Helka, Helza, Jelka, Lenka...

Helka, Helza, Jelka, Lenka nevekről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Hallottatok valakit ilyen névvel?
2019. máj. 7. 14:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Helka: Kicsit öreges,kicsit komolytalan,ráadásul az angol pokol szó becézésének is tekinthető. És ez a legföbb érvem ellene.

Helza: Mintha valakinek részegen összeakadt volna a nyelve és egyszerre mondta volna a Heléna és Elza neveket. Azon hezitálok hogy nem lenne e jobb helyette egyszerűen az Elza,Eliza?

Jelka: Mintha a Janka csúfolása lenne.És olyan csúnya szlovák hangzása van.

Lenka: Szintén mintha a Lenke csúfolása lenne.

Ha szlovák,szláv a baba apja akkor bocsánat, de ezt úgy írtam,hogy magyar gyerekbek,agyar nyelvterületen,magyar vezetéknévvel.

De ha magyarok vagytok akkor fenntartom a Heléna, Elza,Janka,Lenke opciókat ezek helyett, és nálam az Elza, esetleg Elza Janka lenne a nyerő.

2019. máj. 7. 19:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Egyik barátnőm neve Lenka. Amúgy nekem is tetszik a Lenka név.
2019. máj. 8. 00:43
 13/16 anonim ***** válasza:

Helza és Lenka szerintem vállalható.

Helka fura, Jelka pedig finnül/észtül lábat jelent (a magyar nyelvben ez a "gyalog" szóban maradt fenn), nem adnám névként.

2019. máj. 8. 07:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Helkát és a Jelkát adnám max. Helzánál nagyon kiérződik az eleje, jobban mint a Helkánál, hogy "Hel", ami nekem picit a pokolra hasonlít, a Lenka meg nekem a pelenkára. A Helka és a Jelka vállalhatók, de ezek nekem túl ilyen becenévszerűek, túl ilyen "babásan" hangzanak , úgyhogy inkább ajánlanám helyettük például:

Helga, Heléna, Henriett(a), Hilda, Hilária, Hedvig/Hédi/ Adelaida

Júlia, Jusztina, Judit, Kamilla, Stella, Stefánia, Johanna, Jolanda, Bianka, Piroska, Janka, Aranka neveket. (Utóbbiakat, amiket a végére írtam azokat már így elfogadtam, sőt , a Bianka meg az Aranka kifejezetten tetszik. Jó, Piroska az kicsit öreges, Janka meg az is még egy picit kislányos, akkor Janka helyett legyen inkább Bianka, mert az úgyis cool!!:)) Ja és amúgy a Jelka nekem egy picit olyan nyalókásan hangzik; szóval az már tényleg ilyen "kislányoska, aki nyalókát fog a kezében, ez már túl kislányos, ezt tuti nemadnám. Meg a "Jel" még az elején, hogy mit jelöl? Szóval még ezért se annyira jó, de amúgy kedves hangzása van; a Helka pedig az is ilyen becenévszerű, becenév-hatású, tényleg olyan, mintha a Helga vagy a Heléna lenne becézve. Tehát én ilyen túlkislányos, meg becenévhatásúakat nem adnék.

2019. máj. 16. 22:57
 15/16 anonim ***** válasza:
*Lenka helyett még ajánlanék akár Leonát, Lénát, Leonórát, Eleonórát. Eleonorát pl lehet Lenkának becézni, de a Nóri becézés szebb. Szóval én pl iskolában ha ez lenne a nevem, úgyis Nórinak szólíttatnám magam:):)
2019. máj. 16. 22:58
 16/16 anonim ***** válasza:

*Kérdező, irnék még pár nevet neked, ami lehet,hogy még tetszik

Kinga, Irina

2019. máj. 16. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!