Csak nálunk ilyen a helyzet?
Párommal terveztük a babát, vártuk is nagyon. 1 honapos lesz a napokban.
A gyerek elött is én végeztem a házimunkát, munka után jöttem haza, takarítás, mosás, főzés, minden nap főttkaja, stb.. sosem volt ezzel problémám, szerintem ez a nő dolga.
Meglett a pici, segítséget az én illetve párom szüleitől nem kaptunk. Én viszem ugyan úgy a háztartást. De ugyebár pici a baba, egész nap cicin lógna. Így sokmindent nem tudok csinálni. Párom egész nap dolgozik, így kb csak fürdetésre ér haza. Akkor egy 10-15 percet játszik vele, és ennyi.
Úgy érzem az én nyakamba szakad minden. Éjjel én kelek a gyerekhez, nem tudom kipihenni magam. Mikor napközben alszik, akkor pedig próbálom behozni a lemaradásom itthon. Egyszerűen hulla vagyok. És segítséget sem tudok kérni senkitől.
Próbálkoztunk a kaja rendeléssel, de azt párom nem eszi meg.
Egyszerűen úgy érzem, nem tudok megfelelni. Nem tudok a dolgaim végére érni. A pici nappal nemsokat alszik, így akkor azt csinálom amit muszáj, a többit meg akkor mikor fenn van, fogom (mert különben sír) és 1kézzel csinálom.
Nem beszélve arról, hogy kb senkivel nem beszélgetek kb egész nap, úgyérzem kezdek becsavarodni.
Más is érzett így?
áruljátok már el, miért kell lehúzni azt, akinek nem volt problémás ez az időszak?
A terhességem előtt aki éppen ráért, az pakolta be a mosógépet, amikor 24 órát otthon voltam, bőven belefért. Nézegettem volna a ruhakupacot, csak azért, mert felezni kell a házimunkát? Aha...
Amikor visszamentem dolgozni, újra osztoztunk, de tetszik vagy sem az ittenieknek, amíg otthon voltam, boldogan lerendeztem mindent, cserébe volt lehetőségünk a közös nyugis délutánokra. El se tudtam volna képzelni, hogy hazajön a férjem, és ahelyett, hogy csinálnánk valamit hármasban, ő nekiáll vacsorát főzni...
És van egy rossz hírem, az együtt töltött huszonévek alapján talán jól csináltuk...
Nem tudom akkor mi a kérdésed, vagy milyen válaszokat vársz, ha ennyire véded a férjed. Szegény dolgozik? És? Akko ez azt jelenti, hogy a rendelt kaját sem hajlandó megenni, mert dolgozik? Fejére is borítanám, vagy főzzön magának.
Neked jó a csicska szerep, akkor tűrd, nem tudok mit mondani. Abban meg igaza van az előttem szólóknak, hogy te választottad. Ahol gyerek előtt is minden a nő dolga, ott nem kell meglepődni hogy apuka legfőbb attrakciója hogy 15 perce van a saját gyerekére, és kiköveteli az otthni főtt kaját minden este.
Egyrészt fog ez változni idővel, de tényleg 1 hónapos baba mellett ezeket az elvárásokat el kell engedned magaddal szemben, hogy ragyogjon a lakás. Most baromira nem ez a feladatod, hanem az, hogy a babád megfelelően fejlődjön. Persze ne legyen otthon putri, de a patyolat tisztaságot, mindennap főtt kaját szerintem el kell engedned. Ez van, hamarosan változni fog a helyzet.
Másrészt a férjednek meg kellene értenie, hogy nem tudsz mindennap a szája íze szerinti főtt kaját csinálni egy ideig és kész. Pont nem érdekelne, hogy a férjemnek nem ízlik a rendelt étel. Ha nem kapna semmilyen ételt, mondjuk akkor sem teljesen érteném a puffogását, mert kinyitja a száját vagy a hűtőt és eszik.
Hidd el, ha így halad kédőbb ha már dolgozni fogsz még nehezebb lesz a dolgod, mert rendezd a gyereket, dolgozz és vigyed a háztartást is, mert szegény dolgozik. Csak magaddal tolsz ki hosszútávon.
#31 nem az a baj, hogy nektek nem volt problémás az az időszak, de olyan könnyűszerrel szóljátok le azt, akinek meg igen. Vannak az eszik-alszik babák, meg vannak hasfájós, refluxos stb babák, akik mellett bizony elkél, ha apuka is odateszi magát.
Legkönnyebb itlkezni, meg érzéketlenül bezzegelni.
Kérdezőmeg majd akkor kap észbe, mikor már az összeomlás szélén lesz, apuka meg tombol mert a rendelt kaja nem elég jóóóó, neki házi koszt kell, meg csillogó villogó lakás.
Át kellene gondolni mit jelet a család. Szerintem azt, hogy mikor kell támogatjuk a másikat, nem pedig sztereotípiákba szorítjuk azt, hogy "te dolgod", mintha a másik kb szállóvendég lenne, mint egy hotelban.
31
Aha csak itt a kérdező leírja hogy náluk elvárás, hogy legyen kaja , nem rendelt stb..
Nem ugyanaz mint amit te leírtál.
Az én párom is ilyen, hogy a kaja az legyen, akár ebéd és vacsora is meleg.
De megeszi a kaját más és harmadnaposan is meg kiveszi a babát a kezemből akár 3 óra hosszára is, hogy tudjak sütni főzni.
Nem ugyanaz, hogy elvárja hogy legyen, de 10 percre néz rá a gyerekre azt ennyi az apaság..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!